Eerst naar de Carrefour voor drank en vuilniszakken, daarna opgepakt voor drugsbezit

Print
Eerst naar de Carrefour voor drank en vuilniszakken, daarna opgepakt voor drugsbezit

Foto: BSIP

Hasselt -

Drie Nederlanders tussen 24 en 49 jaar zijn vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld voor bendevorming en het bezit van cannabis. Ze kregen allen 15 maanden cel met uitstel.

Een politiepatrouille kreeg het gezelschap, onder wie een vader en zoon uit Heerlen, op 27 oktober 2015 in het oog in Hasselt. De derde persoon claimde de anderen de weg naar Hasselt te wijzen. Samen reden ze naar de Carrefour waar ze drank en vuilniszakken kochten. Die vuilniszakken waren volgens het parket nodig om de cannabisoogst die ze van plan waren te kopen in te stoppen. Niet veel later deed de politie het drietal, dat zich met twee wagens verplaatste, stoppen en nam vijf gsm’s in beslag. De 49-jarige man had 8.385 euro op zak. “Om een auto te kopen in Hasselt”, luidde het.

In een wagen - een Ford Transit - lagen plastic vacuümzakken, die volgens de procureur gebruikt kunnen worden om drugs in te verpakken, en cannabisresten. De zoon beweerde dat hij ergens sloopwerken uitgevoerd had en dat de zakken daar vandaan kwamen. Nog in de auto lag een precisieweegschaal voor gewichten tot 15 kilogram. “Tegenstrijdige en ongeloofwaardige verklaringen”, sprak de procureur. Naast de celstraf kregen ze elk 6.000 euro boete opgelegd. De aangetroffen 8.385 euro, een Ford Transit, een Ford Focus, restanten cannabis, gsm’s en een weegschaal zijn verbeurd verklaard.