Vakantie

Deze reisbestemmingen werden dit jaar het meest gegoogeld

Print
Deze reisbestemmingen werden dit jaar het meest gegoogeld

Foto: Shutterstock

Dat heel veel mensen droombestemmingen op hun bucketlist hebben staan, bevestigt Google. Ze maakten een top van de reisbestemmingen die in 2017 het meest gezocht werden via de zoekmachine. Of het was om bij weg te dromen of om er effectief een vakantie te boeken, is wel niet gekend.

1. Las Vegas

Dat Las Vegas een bestemming is die tot de verbeelding spreekt is een understatement. Dat de bestemming zo hoog scoort in Google heeft echter ook te maken met de dodelijkste schietpartij in de geschiedenis van de Verenigde Staten die begin oktober plaatsvond. 


2. Barcelona

Strand, stad, voor veel mensen de gedroomde citytrip. Ook hier hebben de aanslagen er deels mee te maken dat Barcelona op de tweede plaats in de top van van meest gegoogelde bestemmingen staat.

 

3. Myrtle Beach, South Carolina 

Deze beach is een heel populaire strandbestemming bij heel wat Amerikanen omwille van zijn hoog entertainmentgehalte. Er zijn naast de stranden ook 'boardwalks', parken en winkelcentra. 

 

4. Aspen, Colorado

Dit wereldberoemde wintersportoord in de bergen van Colorado is een heel populaire bestemming voor wie houdt van skiën en luxe. Het is een van de populairste, mondaine en duurste skigebieden van de Verenigde Staten. 

 

5. Punta Cana, Dominicaanse Republiek 

Punta Cana kan de populairste badplaats van de Dominicaanse Republiek worden genoemd. Merengue, cocktails, parelwitte stranden... hier is het altijd zonnig en vakantie! 

 

6. De Malediven

De witte zandstranden en villa’s op het water blijven tot de verbeelding spreken. De eilandengroep is voor velen onder ons de ultieme vakantiebestemming.

 

7. Turks and Caicoseilanden, Bahamas

Deze eilanden hebben het derde grootste barrièrerif ter wereld en zijn daarom een fantastische snorkel -en duikbestemming. Een droombestemming, duikersparadijs en dus een van de meeste gegoogelde plaatsen ter wereld.

 

8. Bali, Indonesië 

Het is een van de mooiste eilanden van Indonesië en een heel toegankelijke reisbestemming geworden die elk jaar miljoenen toeristen op bezoek krijgt. 

 

9. Cancun, Mexico

Een prachtig resortwalhalla waar de toerist graag snorkelt, zonnebaadt, cocktails drinkt en geniet van al het exotische moois. 

 

10. Bermuda

Het was een van de hipste bestemmingen van 2017 volgens Lonely Planet. Bermuda ligt niet in de Caraïben maar in de Atlantische Oceaan ter hoogte van North-Carolina.

Niet te missen