Verdachte dodelijke steekpartij is 37-jarige Maastrichtenaar

Print

Twee van de drie slachtoffers, die donderdagavond betrokken waren bij de steekpartijen in Maastricht-West, zijn zwaargewond geraakt. Dat heeft een woordvoerder van de politie vrijdagochtend bevestigd. De man die verdacht wordt van betrokkenheid is een 37-jarige Maastrichtenaar. Hij is zelf een van de gewonden.

De man werd gearresteerd in een moskee aan de Weustenraadstraat. Minister Grapperhaus spreekt van een 'heel verward persoon.’ Hij is na zijn aanhouding naar het ziekenhuis gebracht. Wat zijn rol en motief is geweest, wordt op dit moment door de politie onderzocht. Volgens buurtbewoners zijn de slachtoffers Syriërs.

Twee doden


Bij de geweldsexplosie in de Botsaartstraat en de Jospeh Postmesstraat vielen twee doden. Drie personen raakten gewond. De 29-jarige Michael Kicheleer woont drie huizen verder van het adres in de Joseph Postmesstraat waar één van de twee steekincidenten plaatsvond. Hij vertelt tegen De Telegraaf hoe hij de avond heeft beleefd: "Ik hoorde wat hysterische mensen op straat, een hoop geschreeuw. Toen ik naar buiten liep, trof ik een jonge vrouw aan die op de stoep voor het huis lag. Ik zag vervolgens ook een oudere vrouw in de hal van de woning, het was echt een bloedbad. Ik heb de oudere vrouw nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Ze is waarschijnlijk overleden."

Rust
In de straten waar de steekpartijen plaatsvonden, staat nog steeds politie. In de wijk is de rust inmiddels weergekeerd, aldus een woordvoerder van de politie.

Bedreigd
Direct na de steekpartijen in Maastricht donderdagavond zijn enkele cameramensen op de Joseph Postmesstraat bedreigd. Een groep buurtbewoners zou hebben geduwd en aan hen hebben getrokken.

LEES OOK. Verdachte aangehouden na dodelijke steekpartijen in Maastricht: “Er is heel veel leed”

LEES OOK. Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht: “Dader en slachtoffers komen uit Syrië”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio