Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht: “Dader en slachtoffers komen uit Syrië”

Print

Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen. Volgens buurtbewoners komen de slachtoffers uit Syrië en is de dader een Syrisch familielid. De politie wil dat echter nog niet bevestigen.

Een steekpartij gebeurde rond 21:00 uur op de Botsaartstraat, in de wijk Malpertuis.

Het tweede steekincident was in de Joseph Postmestraat in de wijk Caberg, enkele honderden meters verderop. Daar raakte ook een nog onbekend aantal mensen gewond, laat de politie weten.

Over het verband tussen de twee incidenten kan de politie nog niets zeggen. Beide plekken zijn afgezet met linten. Niemand mag erdoor. Politie, brandweer en ambulances zijn ter plaatse.

Arrestatieteam

Het is onduidelijk of er verdachten in beeld zijn, of mogelijk al zijn aangehouden. Rond 23:00 uur arriveerde een arrestatieteam in de Botsaartstraat, zonder vooralsnog in actie te komen. Dat kan erop duiden dat er één of meerdere verdachten nog niet gepakt zijn.

Over het geslacht en de leeftijd van de slachtoffers geeft de politie geen informatie.

Syriërs

Buurtbewoners vertellen dat de twee mensen die donderdagavond werden doodgestoken in Maastricht uit Syrië komen. Het zou gaan om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. Hij zou een familielid zijn van de slachtoffers. Twee mensen zouden zijn opgepakt, maar de politie wilde dat niet bevestigen.

Volgens een bron zijn er in totaal tien mensen gewond geraakt, maar ook dat werd nog niet bevestigd door de politie.

Volgens meerdere inwoners ging de dader eerst met een mes in de hand naar een moskee in de buurt. Daar zou hij onlangs ook al geweld hebben gepleegd: hij zou een bezoeker in zijn been hebben gestoken. Over het incident is niets officieel naar buiten gebracht.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio