Vliegen we straks voor 190 euro naar New York?

Print
Vliegen we straks voor 190 euro naar New York?

Themabeeld. Foto: ISOPIX

Een ticketprijs van om en bij de 190 euro voor een enkeltje naar New York. Nu zou je al een promotie van formaat te pakken moeten krijgen om zo goedkoop de oceaan over te steken, maar vanaf mei wil prijsvechter Norwegian Airlines er de standaard van maken.

Norwegian Airlines zal vanaf mei 2018 vier keer per week vliegen tussen Amsterdam en New York. De low cost maatschappij denkt daarvoor aan een minimum ticketprijs van rond de 190 euro. Het is een primeur voor de luchtvaartmaatschappij om op een dergelijke afstand te gaan vliegen vanuit Amsterdam.

Nu de goedkopere maatschappijen zowat verzadigd raken wat de kortere vluchten betreft, is het nu dus tijd voor de lange afstanden. Ook vanuit Madrid en Milaan zal Norwegian zijn aanbod aan vluchten naar de Verenigde Staten uitbreiden.

Aan de lage prijs zit natuurlijk ook een schaduwzijde. Zo zal je voor zowat alles behalve één stuk handbagage van 10 kilogram moeten bijbetalen. Ingecheckte bagage, vooraf je stoel reserveren en maaltijden zullen je allemaal extra kosten.

De nieuwe vluchten van Norwegian Airlines komen er net op een moment dat er alsmaar meer stemmen opgaan die zeggen dat ons reisgedrag onhoudbaar is voor de planeet. Zo pleit luchtvaartexpert Paul Peeters ervoor om vluchten weer een pak duurder te maken, zeker die over een korte afstand. “Een retourtje Barcelona zou van 100 euro nu naar 600 euro of meer gaan.” Anders zouden de klimaatdoelstellingen van Parijs nooit haalbaar zijn volgens de man.

Gek genoeg blijken het de jongeren te zijn die duurzaamheid het hoogst in het vaandel dragen, die spotgoedkoop en vaak vliegen.