Beyhan kookt: Hunkar Bergend (Kip en courgette)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke Hunkar Bergend, klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 350 gram kipfilet, 150 gram champignons, 2 teentjes knoflook, 200 ml room, olijfolie, zout. Voor de saus: 2 à 3 courgettes, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels bloem, 200 ml melk, 100 gram geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat.

Bereiding:- Snij de courgette in twee in de lengte. Gril de courgette in de oven of op een grillpan aan beide kanten. Om de 5 minuten draai je even de courgette om totdat de binnenkant zacht en gaar is geworden.- Snijd de courgette in kleine stukjes. - Snij de kipfilet in blokjes, borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Hak de knoflook fijn.- Verwarm een scheutje olijfolie in een grote ruime pan en doe er de kip bij. Als de kip overal lichtjes begint te kleuren, mag je de champignons erbij doen. Laat het geheel een paar minuten meebakken, voeg de look ook erbij.- Voeg er de room aan toe en breng op smaak met peper en zout.- Laat 15-20 minuten sudderen op een zacht vuurtje- Smelt de boter voor de saus in een pan en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel al roerend zachtjes bakken. Voeg de courgette toe en roer alles goed om. Voeg al roerend de melk toe en kook het mengsel. Breng op smaak met de muskaatnoot, peper en zout.(Voor het serveren roer je de kaas erdoor)- Schep wat van de saus op een bord. Daarna schep je wat van de eerder bereide kip midden op de saus.Serveer warm! Smakelijk!Bekijk ook de instructievideo!