Beyhan kookt: Kavala (Griekse koekjes)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke Kavala, klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 200 gram bloem, 40 gram maïzena, 125 gram boter, 200 gram amandelpoeder, 100 gram amandelschilfers, 70 gram poedersuiker, 50 ml olie, 1 ei, half pakje bakpoeder (7 gram).

Bereiding: - Doe het amandelpoeder in een pan (met anti-aanbaklaag) en rooster al roerend totdat er een lekkere geur ontstaat (zorg dat het niet te ver inbrandt!) en laat ze terug afkoelen.- Zeef de bloem in een kom en voeg het afgekoelde amandelpoeder, maizena, bloemsuiker en boter erbij.- Meng het ei, het bakpoeder en de olie er voorzichtig doorheen. Kneed het geheel tot een soepel en homogeen deeg.- Voeg de amandelsnippers erbij.- Bestuif het aanrecht met wat bloem. Maak nu kleine balletjes zo groot als een walnoot, druk ze een beetje plat, snijd er een maantje uit met een glas of met een mini uitsteekvorm. - Verwarm de oven voor op 180• en bekleed een bakplaat met bakpapier.- Bak de koekjes 10 à 15 minuten of tot ze lichtbruin van kleur zijn (hou ze in de gaten, iedere oven werkt anders, sneller of langzamer).- Laat een beetje afkoelen.- Zeef de poedersuiker over de koekjes.Bekijk ook de instructievideo!