Britse vrouw kijkt noodgedwongen 357 keer naar dezelfde film: “Ik kon het zelf niet geloven”

Print
Britse vrouw kijkt noodgedwongen 357 keer naar dezelfde film: “Ik kon het zelf niet geloven”

Foto: ISOPIX

Niemand in heel Europa keek zo vaak naar dezelfde film of serie als de Britse Gemma Chalmers. Toen Netflix in het Verenigd Koninkrijk bekendmaakte dat iemand wel 357 keer naar ‘Bee Movie’ gekeken had, was het ongeloof groot. Het duurde echter niet lang voor Gemma liet weten dat zij wel eens degene kon zijn die zo vaak naar de animatiefilm uit 2007 gekeken had, om een reden die heel wat ouders zullen begrijpen.

De Britse Gemma Chalmers is 29 en heeft een zoontje van negen maanden. Ouders van zoontjes van negen maanden weten nu natuurlijk al hoe de vork in de steel zit: niet Gemma, maar de kleine Jaxson is de ‘Bee Movie’-superfan die iedereen in het Verenigd Koninkrijk zich deed afvragen waarom iemand 357 keer per jaar naar de animatiefilm zou kijken.

De kleine Jaxson is absoluut verslaafd aan de film waarin een bij mensen aanklaagt voor het stelen van honing. Het gaat zelfs zo ver dat de jongen woedeuitbarstingen krijgt tot de animatiefilm speelt, vertelt zijn mama aan The Sun.

“Ik kon het niet geloven toen ik het verhaal zag. Mijn vrienden tagden me in berichten, ze zeiden dat ik dat wel moest zijn. Ik heb het berekend, en het zou best wel eens meer dan 357 keer kunnen zijn.”

Volgens Jemma was Jaxson amper enkele weken oud toen hij verslingerd raakte aan de honingzoete animatiefilm. De grote schuldige: zijn oma. Zij was de eerste die de film opzette om Jaxson te doen stoppen met huilen. “Sindsdien hebben we er al meerdere keren per dag naar gekeken om hem zoet te houden.”

“Hij kijkt de film van het moment dat hij wakker wordt, tot hij ’s avonds gaat slapen”, vertelt Gemma, die al verschillende andere films probeerde, maar geen enkele blijkt hetzelfde effect te hebben als ‘Bee Movie’. “Ik ken elk woord van die film uit mijn hoofd. Ik heb het er helemaal mee gehad.”

“Hij besteedt er zelfs geen aandacht meer aan en speelt met zijn speelgoed, maar toch moet de film altijd spelen. We hebben ‘Trolls’ geprobeerd, ‘Cars’ en andere Disney-films, maar niets werkt zoals ‘Bee Movie’.

Netflix zelf maakte zich er vrolijk over en grapte dat ze “bij-zonder blij zijn dat Jaxson zo’n grote fan is”.

Bekijk hier onze volledige tv-gids