Dader pleegt vluchtmisdrijf na aanrijding voetgangers op zebrapad, maar keert zelf terug naar plaats ongeval

Print
Dader pleegt vluchtmisdrijf na aanrijding voetgangers op zebrapad, maar keert zelf terug naar plaats ongeval

De bestuurder reed eerst door, maar keerde dan toch terug. Foto: Toro

Heusden-Zolder -

Op de Pater Amideuslaan in Heusden-Zolder heeft een bestuurder gisteravond twee voetgangers van het zebrapad gereden. Hij reed eerst door, maar keerde dan toch terug naar de plaats van het ongeval.

Getuigen zagen omstreeks 18.20 uur de donkere BMW over de Pater Amideuslaan in Heusden rijden. Ter hoogte van het zebrapad aan het Sint-Franciscuscollege schepte de wagen twee voetgangers op die net aan het oversteken waren. De bestuurder van de BMW gaf meteen plankgas en verdween in een zijstraat. Omdat het Sint-Franciscusiekenhuis maar een straat verder ligt, was na enkele minuten al een ambulance ter plaatse. Die bracht de voetgangers met verschillende breuken naar het ziekenhuis.

Ook de lokale politie snelde ter plaatse. De bestuurder van de BMW reed korte tijd nadien zelf ook weer de Pater Valentinuslaan in. Hij kwam zich vrijwillig melden samen met zijn familie. De 20-jarige jongeman verklaarde door het ongeval even in shock geweest te zijn. Hij werd opgevangen en verhoord door de agenten.

Levensgevaar

De twee voetgangers uit Heusden-Zolder werden met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een 83-jarige man verkeerde ook donderdagavond nog in kritieke toestand, zijn 80-jarige vrouw was ondertussen stabiel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio