Uitspraak over dodelijke klap met motorrijder in Heusden-Zolder op 21 februari

Print
Uitspraak over dodelijke klap met motorrijder in Heusden-Zolder op 21 februari

Foto: ToRo

Hasselt / Heusden-Zolder -

De politierechtbank in Hasselt heeft woensdag het vonnis over een dodelijke aanrijding met een motorrijder in Heusden-Zolder naar 21 februari 2018 uitgesteld. Op 10 juli 2015 kwam de 47-jarige motorrijder Mario van Cauter om het leven bij een botsing met een auto in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Boekt (Heusden-Zolder). De zware klap gebeurde op amper een kilometer van zijn woning, toen de veertiger op zijn motorfiets naar het werk onderweg was. Hij werd verrast door een afslaande wagen.

Door de aanrijding werd de motorrijder weggekatapulteerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar bezweek hij enkele dagen later aan de opgelopen verwondingen.

Tussen de deskundigen ontstond discussie over een tijdspanne van 0,77 seconde. De motorrijder reed met een snelheid van 81 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid 70 kilometer per uur bedroeg. Volgens een deskundige had de automobilist voldoende tijd gehad om de rijbaan over te steken, als de motorrijder aan de toegestane snelheid had gereden.

De bestuurder van de auto zou dan 0,77 seconde hebben gewonnen. Het openbaar ministerie is van mening dat de automobilist wel degelijk schuldig is aan het verkeersongeval. De verdediging van de beklaagde gaat voor een vrijspraak.