Beauty

'Me-time' en serums met vitamine C: de wellnesstrends volgens Pinterest

Print
'Me-time' en serums met vitamine C: de wellnesstrends volgens Pinterest
De gezondheid van je eigen lichaam komt in 2018 op de eerste plaats volgens Pinterest. Dat blijkt uit het jaarlijkse 'Pinterest 100'-trendrapport van de sociale netwerksite, samengesteld op basis van de zoekopdrachten van leden. Maar hoe zorg je nu optimaal voor jezelf? Een overzicht van de populairste (kleine) ingrepen en DIY-ideetjes.

Gezonde darmflora

Ruim 61 procent van de zogenaamde pinners geven aan dat Pinterest een bron van inspiratie is om tot de beste versie van zichzelf te komen. De term ‘gut health’ werd opvallend veel opgezocht - 251 procent meer dan gewoonlijk. Mensen gaan duidelijk op zoek naar manieren om hun spijsvertering te verbeteren en komen vaak uit bij probiotica om zelf te maken.

Meer kracht

Verder is het opvallend dat leden minder interesse tonen in cardiotraining, de focus ligt vandaag (en zal de komende maanden nog vergroten) op krachtoefeningen. De zoekresultaten liegen er niet om: de sportieve bezigheid werd al 415 procent meer opgezocht dan anders. Een item dat razend populair wordt: het yogawiel, een hol wiel waar je over rolt met je rug. Dit masseert de ruggengraat en stretcht de voor- en zijkant van het lichaam.

Vitamine C als wondermiddel

Mensen willen gezond zijn vanbinnen, maar ook dat het zichtbaar is vanbuiten. Daarom vertrouwen ze vaker op serums met vitamine C (stijging van 3379 procent!). De vitamine zou de textuur van de huid verbeteren en je meer doen stralen. Ook hip: DIY-mengsels voor gezonde lokken.

Essentiële oliën

Pinners geloven ook hard in essentiële oliën in (gezonde) gerechten om ze nog meer smaak te geven. Recepten met olie, afkomstig van onder meer appelsienen en limoen, is 689 procent hipper in vergelijking met vorig jaar.

Mentaal welzijn

Niet alleen het lichaam wordt zo goed mogelijk verzorgd, er is ook steeds meer aandacht voor mentaal welzijn. Planten om de lucht in huis te zuiveren zijn enorm populair (stijging van 270 procent). Of wat denk je van een staycation? Een vakantie in eigen huis, om optimaal te genieten van me-time en zen te zijn? Daarnaast stijgt de belangstelling voor Tai Chi, dat stress zou reduceren en pijn verzachten.

Niet te missen