© rnm

En de Limburgse ondernemer van het jaar is…

Federaal minister van Werk en vicepremier Kris Peeters heeft vanavond de titel ‘Limburgse ondernemer van het Jaar’ toegekend aan André Knaepen (67) van Cegeka. Daarmee haalt de CEO van de internationale ICT-dienstverlener zijn tweede grote onderscheiding binnen. In juni mocht Knaepen ook al de Ondernemersprijs Herman Dessers van Voka Limburg ontvangen. “Cegeka helpt de wereld digitaliseren”, vatte juryvoorzitter professor Herman Daems het samen. “Cegeka beantwoordt ook het best aan alle SALK-criteria.”

Dominiek Claes

IN BEELD. De Limburgse Ondernemer van het Jaar

André Knaepen zat hopeloos vast door de sneeuw in een Oostenrijks hotel. Hemel en aarde werd nog bewogen om de winnaar tijdig weer in Hasselt te krijgen, maar tevergeefs. Het was zijn echtgenote Sonja Nouwen die de titel in ontvangst mocht nemen. “Ik heb mijn hele leven lang altijd getracht om zoveel als mogelijk alle factoren onder controle te houden. Maar met het weer is me dat nog niet gelukt”, reageert Knaepen in een audioboodschap vanuit Oostenrijk.

Belang van Limburg

De tienkoppige jury ging in opdracht van Het Belang van Limburg, de gespecialiseerde ondernemerswebsite Made in Limburg, UHasselt en Deloitte op zoek naar het bedrijf dat het best onderneemt ‘in het belang van Limburg’. De vier finalisten werden gekozen op basis van een cijferstudie en bedrijfsrapporten: Cegeka, Melexis, P&V Elektrotechniek en Tribú. De verhalen van deze finalisten heeft u de afgelopen dagen in deze krant kunnen lezen. “Vier prachtige bedrijven die elk verdienen te winnen”, aldus juryvoorzitter Herman Daems.

Primus inter pares

De jury boog zich nadien over de uiteindelijke winnaar. “We zijn op zoek gegaan naar de primus inter pares, de beste onder gelijken”, aldus Daems. “Na vaak pittige maar zeer grondige discussies heeft de jury unaniem geoordeeld dat Cegeka - met minieme voorsprong - het best beantwoordt aan de criteria van de SALK-analyse.

Andere juryleden haalden het fameuze groeiparcours van Cegeka aan, dat daarmee hoogwaardige jobs creëert in Limburg en omstreken. Cegeka is bovendien een voorbeeld van ondernemerschap en verkeert in voortdurende transformatie. “Het bedrijf is voortdurend bezig met de digitale toekomst, investeert fors in innovatie en smeedt vele samenwerkingsverbanden met andere bedrijven en kennisinstellingen”, formuleerde jurylid Rudi Roex van Steinhoff International Logistics het. “Cegeka helpt de wereld digitaliseren”, vatte juryvoorzitter professor Herman Daems het samen.

Veranderende wereld

André Knaepen ziet de toekomstige rol van Cegeka als het bedrijf dat kennis verzamelt, vertaalt en ter beschikking stelt van zijn klanten. “Zo helpen wij onze klanten voorsprong te nemen door nieuwe technologieën en innovaties voor hen bruikbaar en inzetbaar te maken,” formuleert Knaepen het.

Derde

André Knaepen en Cegeka zijn daarmee de derde winaar van de titel ‘Limburgse ondernemer van het Jaar’. CEO Cor van Otterloo van Punch Powertrain in Sint-Truiden mocht als eerste de titel opspelden. Vorig jaar gingen gedelegeerd bestuurder Hilde Essers en CEO Gert Bervoets met de eer lopen.

De titel werd door federaal minister van Werk en vice-premier Kris Peeters uitgereikt in de ambtswoning van gouverneur Herman Reynders in Hasselt, in aanwezigheid van tal van ondernemers en prominenten.

Eer

“Het is een eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Ik zie het als een erkenning dat we goed bezig zijn in de 25-jarige geschiedenis die we tot nog toe geschreven hebben”, reageerde de laureaat vanuit Oostenrijk. “Ik draag de titel tevens op aan onze medewerkers die elke dag weer die extra mile gaan voor de klanten. Maar ook aan mijn echtgenote die altijd bereid is om mij te steunen, ook nu weer”, aldus nog Knaepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer