Food

Feest! Nu ook kroketten bij McDonald’s

Print
Feest! Nu ook kroketten bij McDonald’s

Foto: McDonald’s

Krokettenfans kunnen hun hart vanaf dinsdag ook ophalen bij hamburgerketen McDonald’s. De restaurantgroep lanceert in België ‘Fancy Croquettes’ als alternatief voor de alombekende frietjes.

De eindejaarsfeesten komen eraan en daar speelt fastfoodketen McDonald’s handig op in. Vanaf dinsdag kan je in plaats van goudgele frietjes ook krokante kroketten bestellen bij de Gele M. De lancering van deze ‘Fancy Croquettes’ gaat gepaard met de komst van de ‘Fancy Francis’: een premium burger die bestaat uit twee sneetjes 100% rundvlees, een sneetje gourmet kaas, gestoomde champignons, rucola, verse witte ui en daarbovenop truffelmayonaise.

Feest! Nu ook kroketten bij McDonald’s
Foto: McDonald’s

Typisch Belgisch

“Het is de eerste keer dat we kroketten aanbieden in onze restaurants”, laat McDonald’s België weten aan de redactie van Het Nieuwsblad. “Enerzijds omdat we iets speciaals wilden doen voor de aankomende feesten, maar we kregen ook al vaak de vraag naar kroketten. Omdat ze zo’n typisch Belgisch product zijn.”

De kroketten kunnen afzonderlijk besteld worden of als alternatief voor frietjes in een menu en zijn beschikbaar tot het voorjaar van 2018. Al sluit McDonald’s niet uit dat ze ook nadien nog verkrijgbaar blijven. “We zouden wel gek zijn om de kroketten weer uit het assortiment te halen als ze plots een enorm succes blijken.”

Premium

McDonald’s probeert al langer de klanten weg te snoepen van de populaire ‘premium’ hamburgerrestaurants die her en der opduiken. In hun Maestro gamma bieden ze een selectie burgers aan met “dat tikkeltje meer”. Net zoals de andere Maestro burgers, gaat de ‘Fancy Francis’ in een papieren zakje en wordt hij zo in zijn doosje geserveerd. Wie tijdens de feestdagen zin heeft in een snelle én feestelijke hap, weet dus waarheen.

Niet te missen