Oscar Pistorius gewond na gevecht in gevangenis

Print
Oscar Pistorius gewond na gevecht in gevangenis

Foto: AP

De voormalige Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is gewond geraakt tijdens een gevecht in de gevangenis. De Paralympiër kreeg amper twee weken geleden te horen dat zijn vonnis voor het vermoorden van zijn toenmalige vriendin Reeva Steenkamp meer dan verdubbeld was. Hij geraakte betrokken in een gevecht over een telefoon, dat meldt de BBC.

Oscar Pistorius werd in Zuid-afrika veroordeeld tot een celstraf van 13 jaar en 5 maanden wegens de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. De voormalige Paralympiër, die bekend werd als “Blade Runner”, was betrokken bij een gevecht over het gebruik van een openbare telefoon, vertelde een woordvoerder van de gevangenisafdeling aan de BBC. Pistorius kwam er vanaf met wat blauwe plekken en liep geen ernstige verwondingen op, voegde hij eraan toe.

“Er wordt beweerd dat hij betrokken was bij een ruzie met een andere gevangene over het gebruik van een openbare telefoon in de speciale zorgeenheid waar beide overtreders worden vastgehouden in het Attridgeville Correctional Center”, aldus woordvoerder Singabakho Nxumalo. “Er werd conform de standaardprocedure een onderzoek gestart om de feiten vast te stellen en ervoor te zorgen dat de gepaste maatregelen worden genomen aangezien incidenten zoals deze niet zijn toegestaan.”

De vechtpartij vond plaats op 6 december, tien dagen nadat de Zuid-Afrikaanse officier van justitie zijn vonnis meer dan verdubbeld had. Aanvankelijk werd Pistorius veroordeeld tot een “schrikbarend lichte straf” van zes jaar maar nu moet hij dus 13 jaar en 5 maanden brommen.

Oscar Pistorius gewond na gevecht in gevangenis
Foto: IMAGEGLOBE

Pistorius werd aanvankelijk schuldig bevonden aan doodslag nadat hij beweerde dat hij zijn vriendin Steenkamp op Valentijnsdag in 2013 had doodgeschoten door een gesloten badkamerdeur, omdat hij haar voor een inbreker had aanzien... Het Hof van Beroep vernietigde die uitspraak in 2015 en vond hem schuldig aan moord. De straf die hij toen kreeg werd nu dus meer dan verdubbeld.

De zesvoudige Paralympische gouden medaillewinnaar schreef geschiedenis door in 2012 in Londen de eerste geamputeerde sprinter te worden die deelnam aan de echte Olympische Spelen op prothetische “bladen”. Pistorius verloor zijn benen toen als baby geamputeerd werd onder de knie nadat hij door een gendefect geboren werd zonder kuitbeen en met slechts twee vergroeide tenen.

Oscar Pistorius gewond na gevecht in gevangenis
Foto: REUTERS