Beauty

Door de wind, de regen en de sneeuw: zo verzorg je je haar in de winter

Print
Door de wind, de regen en de sneeuw: zo verzorg je je haar in de winter

Foto: Shutterstock

Je haar en winterweer: het is een combinatie die niet zelden tot een droge coupe en gespleten puntjes leidt. De Spaanse haarstylist Antonio Corral Calero, ambassadeur van verzorgingsmerk Morrocanoil die al met veel beroemde modellen werkte , was onlangs in België en wij vroegen zijn tips om je lokken te beschermen in het koudste seizoen.

Ontstress

Volgens Antonio is het belangrijkste dat je haar eerst recupereert van alle stress die het heeft opgelopen in de zomer door onder meer zonnestralen, zout- en chloorwater. “Je haar moet weer gezonder worden. Was je haar, breng conditioner aan en een vleugje olie. En vergeet de breekbare puntjes niet. Dat zou moeten helpen om je lokken weer te doen glanzen. Het uiteindelijke effect hangt natuurlijk af van je eigen haartype, maar op deze manier reset je als het ware de gezondheid van je haar. Het is ook aan te raden om gedurende een maand, een keer per week, een haarmasker aan te brengen. Laat het vijf tot zeven minuten inwerken.” Volgens de kenner is het simpel: je haar heeft dagelijkse verzorging nodig om in balans te zijn, net als je gezicht.

Hydrateer

Toch kan je haar in de wintermaanden ook onder stress komen te staan. Een van de oorzaken? “Naar buiten en binnen lopen tijdens het shoppen, bijvoorbeeld. Buiten is het koud en binnen warm. Dat contrast geeft geen ideale haaromstandigheden. Telkens je muts op en af zetten is ook niet goed. Gebruik hydraterende styling producten zodat je lokken beschermd zijn tegen allerlei winters leed.”

Staartjes boven

Moet je veel naar buiten voor je werk? Dan is het een goed idee om voor een strakke dot of staart te gaan. “Als het waait, blijft je haar zo veel langer in model. Kleine haartjes die zich niet gedeisd houden, kan je temmen met een druppeltje olie. Dan gaat het ook glanzen. Geen tijd? Dan kan je nog altijd een hoed opzetten. Lekker speels”, lacht Antonio.

Vaarwel statische elektriciteit

Ben je iemand die haar lokken ’s avonds wast en ’s morgens statische elektriciteit opmerkt? Ga dan na het wassen voor een hydraterend styling product. “Dat houdt je haren de volgende dag onder controle. In de ochtend volstaat het om even met de vingers door je lokken te strijken met een druppeltje olie. Krullen? Doe dan net hetzelfde, maar dan met een product dat je krullen temt in plaats van haarolie. Mensen met fijn haar kunnen voor een lotion gaan die meer volume creëert.”

Comfortabel feestkapsel

Antonio blikt vooruit op de feestdagen en zegt dat minder dit jaar meer is. “Hou het eenvoudig. Met de feesten willen we vaak iets extravaganters proberen waarbij we ons niet comfortabel voelen. Ben je op oudejaarsavond niet van de dansvloer weg te slaan, ga dan voor een upgrade van een hoge paardenstaart. Ga bijvoorbeeld voor een feestelijk elastiek. Altijd handig: neem droogshampoo mee om je haar de hele nacht on fleek te houden.

Door de wind, de regen en de sneeuw: zo verzorg je je haar in de winter
Treatment Oil - 16,90 euro / hydraterend duo - 25,65 euro / hydraterende styling - 11,60 euro/ droogshampoo - 26 euro / verdikkende lotion - 29,89 euro

Niet te missen