In een rechte lijn naar grote finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’: politicus doet opvallende bekentenis over zijn hond

Print
In een rechte lijn naar grote finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’: politicus doet opvallende bekentenis over zijn hond

Foto: VIER

Het was maandag tijd voor de eerste aflevering van de eerste finaleweek van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Daarin kregen Joke Emmers en Sammy Mahdi het gezelschap van Linde Merckpoel. Zij mocht terugkomen na vier succesvolle deelnames.

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie kwam er terug voor de eerste finaleaflevering?

In de eerste aflevering van de eerste van twee finaleweken worden Joke Emmers en Sammy Mahdi vergezeld door Linde Merckpoel. Zij heeft reeds vier deelnames op haar naam. Een prestatie waarop ze best trots is.

Nochtans deed het pijn om naar huis gespeeld te worden door Thibault Christiaensen. “Het voelt als afgeschoten worden door je broer”, zei ze daar toen over. Maar echt boos was ze niet. “Wij hebben erna nog gebeld en hij zei dat het met spijt in zijn hart was. Maar zo moet het soms hé”, klinkt het nu.

Bovendien blijkt Linde een familiale band te hebben met Sammy. Zonder het zelf te weten is ze zijn achternicht. Toch hebben ze elkaar nooit eerder ontmoet.

Wie zetelden in de jury?

Deze keer achter de jurytafel: Jan Jaap Van der Wal en Sven De Leijer. Die laatste heeft wel nog een appeltje te schillen met de ‘nieuwkomer’, Linde Merckpoel.

“Linde heeft me voor Music for Life ooit verplicht om live te dansen in een onesie”, legt Sven uit. “Een onesie vind ik op zich niet erg. Maar ik haat dansen. En zeker als er een paar honderdduizend mensen zitten te kijken. Dus ik ga vandaag op een of ander moment wraak nemen!”

In een rechte lijn naar grote finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’: politicus doet opvallende bekentenis over zijn hond
Foto: VIER

Wat was de opvallendste bekentenis?

Een bekentenis waar Sammy Mahdi nu misschien spijt van heeft. Maar hij heeft toegegeven dat hij zijn trouwe hond altijd flessenwater en biovoeding geeft. Goed voor hond én milieu, klinkt het. Al heeft Jan Jaap Van der Wal daar natuurlijk zijn eigen mening over.

“Met zo veel mensen die het moeilijk hebben in het land zou ik niet graag de politicus zijn die biovoeding haalt voor zijn hond”, merkt hij op. “Voor je imago, hé… Ik zeg het maar even.”

Wat was de flauwste mop?

De flauwste mop komt ongetwijfeld voor in het fantastische gesprek over de Mexicaanse taal. Want voor wie het nog niet wist: de presentator én de jury spreken vloeiend Mexicaans.

Erik Van Looy: “I’m nacho friend anymore.”

Sven De Leijer: “Ik heb ooit eens te veel gegeten bij een Mexicaan. Ik kreeg bijna een ataco.”

Jan-Jaap Van der Wal: “Hey Sammy, jij hebt toch heel lang in Guacamolebeek gewoond.”

Erik Van Looy: “Pas maar op wat je zegt, of je zult een goede avocado nodig hebben.”

En dan moeten de moppen over namen van restaurants nog komen...

Wie is voor minstens één dag ‘De Slimste Mens ter Wereld’?

Met een score van 332 seconden mag Joke Emmers zich voor één dag ‘De Slimste Mens ter Wereld’ noemen. Linde Merckpoel volgt met 279 seconden en Sammy Mahdi met 237 seconden.

In een rechte lijn naar grote finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’: politicus doet opvallende bekentenis over zijn hond
Foto: VIER

Hoe verliep de finale?

Linde Merckpoel en Sammy Mahdi zijn zeer sterk aan elkaar gewaagd tijdens de finale. Ze antwoorden allebei vlot en snel. Het is uiteindelijk Linde die als eerste de kans krijgt om haar tegenstander naar huis te spelen. Maar dat doet ze niet.

Met drie goede antwoorden op de volgende vraag verslaat Sammy haar. Exit Linde, dus. “Iedere keer als ik hier in het finalespel beland, word ik naar huis gespeeld”, merkt ze op.

Nu staat het alleszins vast dat Linde Merckpoel niét ‘De Slimste Mens ter Wereld’ wordt.

Wie zien we dinsdag?

Sammy Mahdi en Joke Emmers moeten het dinsdag opnemen tegen Filip Peeters.