Campus Mercurius zamelt snoepgoed in voor goed doel

Print

Foto: Charlotte Pelckmans

Lommel - In het kader van de levensbeschouwelijke vakken werkten de leerlingen van de eerste graad van campus Mercurius een project uit met als onderwerp ‘geven en delen met anderen’. Het project liep in samenwerking met de Sint-Vincentiusorganisatie, verbonden met de Voedselbank.

Het project startte met een lezing over de werking van de organisatie. Daarnaast gingen de leerlingen met de spreker in dialoog over wat het betekent voor kinderen om met de feestdagen aan een sobere tafel te moeten aanschuiven. Daarna gingen de leerlingen van campus Mercurius creatief aan de slag. De leerlingen van het eerste jaar kregen de opdracht een kalender op te stellen met de feesten waar 'geven' centraal staat, terwijl de leerlingen van de tweede jaar werden uitgenodigd een tegel te boetseren en daarop een feest uit te beelden waar 'geven' centraal staat.

Aan het project werd een inzameling van snoepgoed gekoppeld. De leerlingen en leerkrachten van de school zamelden snoepgoed, chocolade, pralines enzovoort in die de Sint-Vincentiusorganisatie gaat verdelen over gezinnen met kinderen met financiële problemen. Zo krijgen ook zij met Kerstmis een extraatje. Enkele leerlingen gingen vorige week het ingezamelde snoepgoed overhandigen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio