Waaghals filmt eigen dood wanneer hij tijdens stunt van rand van gebouw valt

Print
Waaghals filmt eigen dood wanneer hij tijdens stunt van rand van gebouw valt

Foto: Weibo

Wu Yongning, volgens sommigen de eerste Chinese waaghals die zich voor likes en virtueel geld op sociale media op en over de rand van hoge gebouwen begaf, is bij zijn laatste stunt om het leven gekomen. Hij was zichzelf al filmend aan het optrekken aan de rand van een wolkenkrabber van 62 verdiepingen toen hij zijn grip verloor en meer dan 15 meter naar beneden stortte.

De 26-jarige Wu Yongning was pull-ups aan het doen aan de rand van het Huayuan International Centre in Changsha, de belangrijkste stad van de Chinese provincie Huan, toen hij zijn grip verloor en meer dan vijftien meter naar beneden stortte.

De jongeman kwam vijftien meter lager op een terras terecht, waar een ruitenwasser zijn levenloze lichaam aantrof. De val van Wu werd vastgelegd door een camera die hij zelf aan de overkant van het gebouw geplaatst had.

De vriendin van Yongning bevestigde aan Beijing News dat de jongeman overleden was, en dat twee dagen voor hij haar ouders om toestemming zou vragen om te trouwen. De jongeman overleed al op 8 november, maar het nieuws werd nu pas bevestigd nadat zijn vele duizenden fans zich zorgen maakten omdat er maar geen nieuwe video’s kwamen.

Als voormalig figurant in films en series kwam Wu erachter dat hij veel meer geld kon verdienen door zich in gevaarlijke situaties te begeven en de beelden daarvan op sociale media te posten. Op live-streamingsite Volcano had hij meer dan een miljoen volgers, die hem met virtueel geld betaalden als ze zijn video’s leuk vonden. Diezelfde fans betuigen nu massaal hun medeleven aan de familie op sociale media.

Waaghals filmt eigen dood wanneer hij tijdens stunt van rand van gebouw valt
Foto: Weibo