Buschauffeur laat reizigers na flater kilometer teruglopen in sneeuwbui

Print
Buschauffeur laat reizigers na flater kilometer teruglopen in sneeuwbui

Illustratiebeeld. Foto: David Dunnaway/De Limburger

Een buschauffeur in het Nederlands-Limburgse Hoensbroek is maandagochtend de week in haar nieuwe werkgebied niet helemaal lekker begonnen. Dat meldt De Limburger. Een groep reizigers stapte rond 9.20 uur op bus 40 richting Sittard. Toen de bus vertrok, reed de chauffeur tot verbazing van de passagiers de verkeerde kant op. Niet naar Sittard, maar richting Brunssum.

De reizigers wezen de bestuurster erop, maar dat bleek tevergeefs. “Dit is lijn 56”, foeterde de buschauffeur volgens Lisa, die in de bus zat. “Ze wilde niet terugrijden en liet de hele bus bij de volgende halte uitstappen.”

De passagiers moesten ongeveer een kilometer door de sneeuwbui teruglopen naar de vertrekhalte. “Een vrouw was erg slecht ter been, dat was écht zielig.”

Nieuwe buurt

Uit navraag bij busbedrijf Arriva blijkt dat de buschauffeur maandagochtend voor het eerst in deze buurt reed. “Het computersysteem liet waarschijnlijk de foute informatie zien (informatie van lijn 56, in plaats van de lijn 40) waardoor deze vervelende situatie helaas kon ontstaan”, aldus een woordvoerder van Arriva.