Bussen rijden weer uit in Sint-Truiden

Print
Bussen rijden weer uit in Sint-Truiden

De poort aan de stelplaats in Sint-Truiden bleef vanochtend lange tijd dicht. Foto: JCr

Sint-Truiden -

In de regio rond Sint-Truiden was het busverkeer vanochtend erg verstoord nadat de chauffeurs spontaan het werk hebben neergelegd. Rond tien uur leverde een gesprek tussen personeel, vakbonden en directie als resultaat op dat de chauffeurs weer uitreden. Het busverkeer in en rond Sint-Truiden zal zich de komende uren dan ook geleidelijk normaliseren.

De directe aanleiding voor de staking van de buschauffeurs was een nachtelijke inbraak in de stelplaats van De Lijn in Sint-Truiden. Bij de inbraak werd niets gestolen, maar werden wel enkele lichte beschadigingen aangebracht aan deuren en ramen van bussen. De chauffeurs zeggen een gevoel van onveiligheid te hebben.

De directie heeft nu toegezegd om op korte termijn werk te maken van extra technische maatregelen die de veiligheid nog moeten vergroten. “De Lijn belooft extra camerabewaking en betere beveiliging”, aldus Geert Witterzeel van ACV. “Maar de chauffeurs hadden het werk ook neergelegd omdat de technische staat van de bussen niet altijd in orde is. De Lijn zal ook daar verbetering in brengen.”

De problemen deden zich voor op de stadslijnen S1 en S2 en op de belbussen 729 Sint-Truiden-Jeuk en 734 Sint-Truiden – Heers. Verder was er ook hinder op de streeklijnen: 3, 5, 21a, 23a, 26, 30, 38, 41, 42, 105 en 130.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio