© ISOPIX

Frontman Queens of the Stone Age schopt fotografe het ziekenhuis in tijdens optreden

Ze stond foto’s te nemen van het optreden van Queens of the Stone Age, toen frontman Josh Homme haar richting kwam uitgewandeld. Hij keek naar haar, glimlachte. Het was haar kans voor een perfecte foto, dacht fotografe Chelsea Lauren. Maar dan schopte Homme de camera in haar gezicht.

adb

Zaterdagavond traden verschillende bands op tijdens het evenement ‘KROQ Almost Christmas’ in Los Angeles. Een van de headliners was het bijzonder populaire Queens of the Stone Age. Maar de frontman gedroeg zich niet al te netjes: Josh Homme schopte fotografe Chelsea Lauren het ziekenhuis in.

“Ik zag hem naar mij toe komen en ik nam de ene foto na de andere”, vertelde ze aan ‘Variety’. Hij keek haar recht aan. “Het volgende moment raakte zijn voet mijn camera en mijn camera mijn gezicht, heel hard.”

(Lees verder onder de video en foto’s)

Lauren werd naar de spoeddienst van het ziekenhuis gebracht, waar ze de nacht moest doorbrengen. Zondagochtend mocht ze naar huis, met een zere nek, misselijkheid en een gekneusde wenkbrauw. En kwaadheid tegenover Homme. Op Instagram schreef ze eerst: “Dankzij Josh Homme mag ik nu mijn nacht op de spoeddienst doorbrengen. Serieus, wie doet dat?!” Later postte ze ook nog: “Iemand aanvallen op gelijk welke manier is niet oké, ongeacht wat de reden erachter is. Alcohol en drugs zijn geen excuus. Ik was waar ik mocht zijn, ik brak geen enkele regel. Ik probeerde simpelweg mijn werk te doen.”

De fotografe vertelde ‘Variety’ dat ze van plan is aangifte te doen bij de politie. “Het was heel duidelijk opzettelijk.” “Ik heb het gevoel dat als ik niets doe, hij mensen in het gezicht mag schoppen en niet in de problemen komt omdat hij een muzikant is. Dat is niet juist.”

Bebloed optreden

Josh Homme bood intussen zijn verontschuldigingen aan via Twitter. Al besefte hij naar eigen zeggen niet dat hij iemand geraakt had. “Gisteravond, terwijl ik helemaal opging in het optreden, schopte ik tegen verschillende lichten en materiaal op ons podium. Vandaag werd ik erop gewezen dat daarbij ook een camera zat die vastgehouden werd door fotografe Chelsea Lauren. Het was niet mijn bedoeling dat dat zou gebeuren en het spijt me zeer. Ik zou nooit opzettelijk iemand pijn doen die werkt op of kijkt naar onze shows en ik hoop dat Chelsea mijn oprechte excuses zal aanvaarden.”

De uithaal was overigens niet het enige vreemde moment tijdens het optreden van Queens of the Stone Age. Enkele minuten nadat hij tegen de camera schopte, haalde Homme een mes boven, waarmee hij zich opzettelijk in zijn eigen voorhoofd sneed. Hij bloedde voor de rest van de show. Het publiek noemde hij “achterlijken” en hij spoorde hen aan hem uit te jouwen en hun broek af te doen.