Mode

Natte voeten? Zo krijg je je schoenen weer proper en droog

Print
Natte voeten? Zo krijg je je schoenen weer proper en droog

Foto: Shutterstock

Wie sneeuw zegt, denkt natte voeten. Natte schoenen horen bij sneeuwweer maar zijn niet leuk. Met deze tips kan je morgen toch met droge én propere schoenen gaan werken.

Of het nu is van een sneeuwman te maken of omdat je tegen je zin toch naar buiten moest vandaag, de kans dat je met natte voeten thuisgekomen bent, is groot. 

Je natte schoenen bij de chauffage of een andere warmtebron zetten, is een slecht idee. Door de extreme warmte zal het leer uitdrogen of de stof van je schoen krimpen.

Het is beter om je schoenen bij normale kamertemperatuur te laten drogen. Zit er een zool in je schoenen, haal die dan uit en droog apart. Stop geen krantenpapier in je schoenen. De inkt die vrijkomt doordat het papier nat wordt, tast het leder van je schoenen aan. Gebruik liever een prop keukenpapier. 

Witte kringen van vocht of strooizout op je schoenen krijg je volgens tante Kaat dan weer weg door een mengsel van lauw water met witte azijn te deppen op de vlekken. 

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus bereid je schoenen best de hele winter zo goed mogelijk voor op regen, sneeuw en strooizout. Lederen schoenen smeer je best regelmatig in met schoensmeer. Suède schoenen moet je behandelen met een speciale spray. Alle schoenen moeten nadien ingespoten worden met een waterafstotende spray, en dat herhaal je best wekelijks.

Niet te missen