Hondje krijgt klappen tijdens bezoekje aan hondenkapsalon

Print

Een bezoekje aan het hondenkapsalon is wellicht niet voor elke hond een pretje, maar het zou een plek moeten zijn waar je hond zich op zijn gemak voelt. Niet zo in dit hondenkapsalon in het Australische Perth, waar een hondenkapster zich van haar kleinste kant laat zien.

De beelden werden enkele dagen geleden op facebook gezet door ene Jill Grammer en werden snel verspreid. In de video is te zien hoe een medewerkster van een hondenkapsalon wel heel ruw omgaat met een hondje. De vrouw roept, gooit met haar werkgerei en geeft het beestje een heel harde mep. De video is gefilmd van op de rug, waardoor het hondje zelf niet te zien is, maar de beelden spreken voor zich.

Al gauw regende het negatieve reacties en de beelden werden opgepikt door Australische nieuwsprogramma’s. Andere hondenbezitters lieten weten dat ze in hetzelfde kapsalon ook agressie tegen hun hond hadden ervaren. Toch hebben veel mensen vragen bij de video: “Waarom film je dit, en grijp je niet in?”, klinkt het.

Voor het hondenkapsalon zelf, Happy Dog Grooming, is het alvast erg slechte publiciteit. De haatreacties tegen hen gaan zo ver dat ze hun facebookpagina offline hebben gehaald, ook telefonisch zijn ze niet meer bereikbaar. De eigenares, Helen Sayer, liet in de media weten dat het hondje de schuldige is: “Hij was erg agressief en had onze medewerkster al 3 keer gebeten. Normaal muilkorven we dan het dier, maar dat lukte nu niet. Op een jaar tijd moeten we misschien 3 of 4 keer een hond letterlijk van ons afslaan.” Het filiaal gaat nu tijdelijk dicht: “We moeten deze storm uitzitten, gelukkig krijgen we erg veel steun van onze klanten.” De Australische dienst voor dierenbescherming onderzoekt de zaak.