EK veldlopen. Bouchikhi blaakt van vertrouwen

Print
EK veldlopen. Bouchikhi blaakt van vertrouwen

Bouchikhi verkent het parcours. Foto: BELGA

In België was Soufiane Bouchikhi de afgelopen weken outstanding, maar wat dat op Europees niveau betekent zal zondag blijken op het EK veldlopen in het Slovaakse Samorin. Hij mikt alleszins hoog.

“Ik ben nog negen dagen naar Marokko geweest om te trainen, maar heb goed afgebouwd en voel me uitgerust”, zei Bouchikhi na zijn parkoersverkenning. “De omloop is heel snel, maar niet zo snel als vorig jaar. Mij maakt het allemaal niet zoveel uit, ik hou van elk parkoers.”

De Antwerpenaar, die inmiddels in Luik woont, hoopt dat de strakke wind in zijn voordeel zal spelen. “Ik vermoed dat de Turken voor één keer de kat uit de boom gaan kijken, en de eerste drie kilometer zullen inhouden. Die koude hier hebben ze ook niet graag, dus hopelijk gaan ze niet te hard.”

Bouchikhi denkt zijn veertiende plaats van vorig jaar serieus te kunnen overtreffen. “Ik ben hier niet voor een vijftiende plaats. Als ik over de meet kom, wil ik 100 procent kapot zijn. Ben ik dan elfde, dan is het zo, maar ik zie mij minstens top tien halen en misschien zelfs top vijf. Als ik mijn beste wedstrijd loop, is het podium niet helemaal uitgesloten.”

Wat is het tactische plan? “Als één Turk ervandoor gaat, ga ik er met die wind zeker niet achteraan. Maar als er een groepje ontsnapt, wil ik altijd mee zijn. Ik moet alleen in de gaten houden dat ik me niet opblaas. We staan voor 10,2 kilometer, heel lang dus, en in de tweede helft kan er nog veel.”