Dashcam filmt oogverblindende vuurbal die door de lucht klieft

Print

Dashcam filmt oogverblindende vuurbal die door de lucht klieft Video: Facebook

Een agent uit New Jersey was vorig weekend getuige van een opmerkelijk incident dat zich vlak voor zijn neus afspeelde. De man was op patrouille toen de hemel plots werd verlicht door een enorme vuurbal die door de lucht scheerde. De American Meteor Society bevestigde dat het om een meteoor ging, een zogenaamde bolide.

De Amerikaanse agent was vroeg in de ochtend zijn ronde aan het afwerken toen hij de enorme meteoor door de lucht zag vliegen. Volgens de man “verlichtte de meteoor de volledige hemel met een lichtgroene flits”, en was hij enorm verrast toen hij het fenomeen persoonlijk zag. Het oogverblindende moment werd gefilmd door zijn dashcam en werd ondertussen al duizenden keren bekeken sinds de beelden hun weg naar sociale media vonden.

De American Meteor Society volgt waarnemingen van dergelijke verschijnselen op de voet en bevestigde dat het wel degelijk om een meteoor ging. Volgens de organisatie kwamen er minsten 130 meldingen binnen van mensen die ook getuige waren van de spectaculaire lichtshow. De meteoor was een bolide, een erg grote en enorm heldere meteoor die explodeert zodra ze in de atmosfeer van de aarde terechtkomt. Deze vuurballen worden wel vaker gezien, vorige week nog waren minstens 70 mensen getuige van een ontploffende bolide boven de Atlantische oceaan.

In oktober konden de inwoners van de Chinese provincie Yunnan zelfs een ‘superbolide’ aanschouwen, een stralende meteoor die volgens het Amerikaanse ruimteagentschap NASA ontplofte met “een kracht van 540 ton springstof”. Mensen die getuige waren van dat fantastische schouwspel voelden naar eigen zeggen “de grond daveren” en dachten dat er een aardbeving was.

In oktober scheerde een ‘superbolide’ over de Chinese provincie Yunnan