Vakantie

Volgens Airbnb zijn dit de reistrends voor 2018

Print
Volgens Airbnb zijn dit de reistrends voor 2018

Foto: Instagram

Airbnb blikt al even vooruit op de reistrends die komend jaar het mooie weer zullen maken. In 2018 trekken we massaal de natuur in en gaan we op zoek naar een unieke beleving. Ook kleinere steden als Lissabon winnen aan populariteit.

Nu 2017 er bijna op zit, durven we al eens denken aan onze vakanties volgend jaar. Waar gaan we naartoe? Waar gaan we logeren? Airbnb tipt al enkele bestemmingen, belevingen en overnachtingen waar iedereen het in 2018 zal over hebben. 
 

1. Unieke overnachtingen

Volgend jaar denken we verder dan de klassieke hotelkamer. Reizigers gaan in 2018 op zoek naar een unieke beleving en hechten meer waarde aan de ervaring dan aan het materiële. Het afgelopen jaar wonnen 'niet-traditionele' overnachtingen aan populariteit op Airbnb. Een lodge middenin de natuur (+700%), een ryokan of Japans pension (+600%), een traditionele yurt (+155%) of een overnachting in een camper (+133%) doen het bijzonder goed en zullen het volgens de boekingssite alleen maar beter doen. 

 

Safari tent #retreat #carcassonne #nature #sud #france #glamping #glampsite #outdoorlife #luxurytent #tentedeluxe #safaritent

Een bericht gedeeld door lea weber (@domainedelavitarelleglamping) op

 

2. Onvergetelijke ervaringen  

Naast overnachtingen kan je bij Airbnb ook belevingen met een local boeken. En die worden steeds vaker gereserveerd! Vorig jaar was er al een stijging van 20%. Alles wat te maken heeft met eten en drinken wordt volgens het online verhuurplatform het meest geboekt. Wat in 2018 aan populariteit zal winnen, zijn volgens Airbnb live concerten en excursies die het massatoerisme vaker links laat liggen, zoals een wandeling naar de top van de Hollywood Hills. 

 

always do what makes you happy ??

Een bericht gedeeld door Jodie???‍?? | Youtuber ?? (@jodiiemariiie) op

 

3. Populairste steden

Hoewel we steeds vaker de natuur intrekken, blijven ook citytrips populair. Toppers als Tokyo, Parijs, Londen of New York blijven het goed doen, maar ook kleinere steden als Lissabon of Miami worden steeds vaker bezocht. 

 

4. Trendy bestemmingen

Relaxen in een stad aan het strand, een kleine retraite in de bergen en een bezoek aan middelgrote steden winnen aan populariteit. Op adem komen en toch ook een ervaring rijker worden, zullen de reistrends van 2018 meer dan ooit kleuren. 

 

Bournemonth 2017 #bournemouth2017 #bournemouth #weekend #bleach #love #instagood #instalove #souvenirs #picoftheday #london

Een bericht gedeeld door Jordan Antoine (@john.coffey_) op

 

Niet te missen