Interieur

Ultraviolet wordt de trendkleur van 2018

Print
Ultraviolet wordt de trendkleur van 2018
Traditiegetrouw voorspelt het Amerikaanse kleureninstituut Pantone aan het einde van het jaar de trendkleur voor het komende jaar. In 2018 staat alles in het teken van de paarstint ultraviolet. Volgens experts gaat het om een kleur die hoop geeft, iets wat we in de huidige wereld goed kunnen gebruiken.

Had Prince, ook bekend als ‘His Purple Highness ’, nog geleefd, dan was hij vast door het dolle heen geweest dat deze kleur de nieuwe trend wordt. Het bruisende paars wekt volgens Leatrice Eiseman, directrice bij Pantone, gevoelens van hoop op. Verder associeert ze de tint met het centrum van de kosmos en ‘visionair denken’.
 


“Ultraviolet is de meest complexe kleur”, zei Eiseman in een reactie aan The New York Times. “Er zijn twee schakeringen in de juiste dosis vereist - blauw en rood - die samen iets nieuws creëren.”, voegde ze eraan toe. Volgens de experte leven we in een tijd die inventiviteit en verbeeldingskracht vereist en is het dit soort creatieve inspiratie die ons bewustzijn en potentieel naar een hoger niveau tilt.

Ultraviolet wordt de trendkleur van 2018

Ultraviolet volgt de kleur Greenery, een weelderig lentegroen, op als kleur van het jaar. In 2016 was de eer voor Rose Quartz, dat tot op vandaag razend populair is. Zelfs Kim Kardashian heeft net een parfumlijn uit waarin de kleur centraal staat.

Niet te missen