Dolleman staat terecht voor doodslaan van thuisverpleegster in Heusden-Zolder

Print
Dolleman staat terecht voor doodslaan van thuisverpleegster in Heusden-Zolder
Heusden-Zolder -

In de Hasseltse correctionele rechtbank vindt vrijdag een agendazitting plaats voor het proces van de 47-jarige Lahcen M. uit Houthalen-Helchteren, die op 11 februari 2016 thuisverpleegster Lisette Meerten uit Kinrooi met een houten paal doodsloeg. Kort ervoor was de dolleman ontsnapt uit de psychiatrische afdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. Aanvankelijk wilde het parket van Limburg de man via de procedure in de raadkamer laten interneren, maar de burgerlijke partijen waren voorstander van een openbare terechtzitting. Uiteindelijk is er beslist een proces te laten plaatsvinden.

Bij de schermutseling in het ziekenhuis verwondde de veertiger een hoofdverpleger en een verpleegster. Daarna kreeg de politie melding van een 77-jarige bewoonster van de Dennenweg, omdat de man haar huis was binnengedrongen. Gewapend met een houten paal ging hij haar 49-jarige gehandicapte dochter en de 54-jarige thuisverpleegster Lisette Meerten te lijf. Na de slagen belandde de dochter in een coma. De verpleegster bezweek aan haar verwondingen.

Na het toetakelen van de twee vrouwen in de Dennenweg wilde Lahcen op een bedrijventerrein een auto stelen. De eerste diefstal met geweld mislukte. Bij een tweede poging was hij wel succesvol. Met het gestolen voertuig crashte hij tegen de wagen van een 32-jarige vrouw, die ook zwaargewond raakte. Uiteindelijk kon de politie de dolleman inrekenen.

Sinds februari 2016 zit hij in hechtenis. Een college van deskundigen heeft zijn geestestoestand onderzocht. Op basis van dat verslag vroeg het openbare ministerie zijn internering. Er zijn ongeveer twintig burgerlijke partijen in dit dossier. De nabestaanden van de overleden verpleegster worden door advocaat Bert Partoens bijgestaan. De schadeclaim bedraagt om en bij de 200.000 euro. De beklaagde zelf wordt verdedigd door meester Eylem Turan.

Vrijdag zal de rechtbank een kalender opstellen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio