Kind (10) schrijft droevige brief aan de Kerstman en vraagt “een gelukkiger leven”

Print
Kind (10) schrijft droevige brief aan de Kerstman en vraagt “een gelukkiger leven”

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Kinderen zitten tijdens de kerstperiode te trappelen om cadeautjes te krijgen en dromen vaak van het allernieuwste speelgoed. Nauwgezet laten ze een waslijst van wensen na. Maar één kind uit New Orleans had slechts één ding dat de 10-jarige echt wilde: “een gelukkiger leven”. Zijn hartverscheurende wens gaat in een mum van tijd viraal.

Zoals wij brieven schrijven aan Sinterklaas, zo schrijven kinderen in de Verenigde Staten een bericht aan de kerstman. Ze lijsten al hun wensen op en vragen meestal om speelgoed of snoep. Met kerst zitten ze dan blij voor de kerstboom in de hoop dat hun dromen uitkomen.

Maar een anonieme leerling uit New Orleans had een andere wens. Op het verlanglijstje stond: “een gelukkiger leven” en “nieuwe schoenen”. Voor de rest was het lijstje leeg. Het kind had zoveel zorgen dat het zelfs niet dacht aan cadeautjes.

Hartverscheurend

Jay Bank, een gemeenteraadslid van de stad, besloot het brief online te zetten als een hartverscheurende herinnering aan het feit dat niet alle kinderen het even goed hebben. Voor een project met kansarme kinderen had hij iedereen gevraagd om hun favoriete cadeaus op te schrijven. Xbox, Playstation en een nieuwe fiets passeerde de revue. Maar dat ene briefje bleef hem bij.

“Dit moet een van de meest frustrerende dingen zijn die ik ooit heb gezien”, schreef de man op Facebook. “Een kind uit het vierde leerjaar krijgt de kans om alles te vragen voor Kerstmis, maar dan vraagt hij dit. Dan breekt je hart. Wat maakt dit kind door en hoeveel andere kinderen moeten hetzelfde meemaken? Ik sta met mijn mond vol tanden en ik weet niet wat ik moet doen.”

Heel wat mensen doen nu donaties aan de organisatie van ‘Angel Tree’ in de hoop dat het kind een mooie kerst tegemoet gaat.