Wapens en drugs gevonden bij invallen in Satudarah-panden

Print

Bij een grote politieactie tegen motorclub Satudarah, woensdagavond in Nederlands-Limburg, zijn meerdere wapens, drugs, motoren en geld in beslag genomen. Zeven personen zijn aangehouden. Dat meldt De Limburger.

De politie viel woensdagavond omstreeks 22 uur op zes plekken in Geleen en Kerkrade tegelijk binnen. Bij de actie, die tot 4 uur ’s nachts duurde, waren zeker 200 agenten betrokken.

In een Moluks gemeenschapshuis aan de Borrekuilstraat in Geleen trof de politie een wapen aan, waarvan nog wordt onderzocht of het echt is. Vier personen werden aangehouden: drie mannen van 33, 36 en 41 jaar uit Geleen en een 43-jarige Kerkradenaar. In de buurt van het pand, waarvan de politie denkt dat er Satudarah-clubavonden werden gehouden, is nog een verdachte van 35 opgepakt. Het vijftal wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij afpersing, bedreiging en witwassen.

Nadat het gemeenschapshuis was doorzocht, zijn nog eens twee mensen opgepakt: een van hen kon zich niet legitimeren, de ander had een partij illegaal vuurwerk in zijn auto liggen. Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Naast het pand aan de Borrekuilstraat werden nog vijf woningen doorzocht: vier in Geleen en één in Kerkrade. Daarbij werden twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel en een taser gevonden. Ook namen agenten aanzienlijke sommen cash geld, verdovende middelen, zes motoren, en gegevensdragers in beslag.