Celebs

Wat is 'thighlighting' en waarom willen alle Hollywoodsterren het?

Print

Foto: Photo News/ Picture Alliance/ DP/ Picture Alliance

'Thighlighting' is de nieuwste trend die bij plastische chirurgen in Hollywood een gigantische opmars kent. De cosmetische behandeling streeft ernaar om het volledige been er zo lenig mogelijk uit te laten zien en dankt volgens plastische chirurgen zijn populariteit aan vrouwen als Bella Hadid en Jennifer Lopez .

In hun zoektocht naar perfectie hebben vrouwen in Hollywood een nieuwe trend in plastische chirurgie ontketend. 'Thighlighting' is een cosmetische behandeling, waarbij het volledige been onder handen wordt genomen om er zo lenig mogelijk uit te zien. Bij de behandeling kan het dijbeen gelift worden, dunner gemaakt worden door middel van liposuctie of zowel aan de buitenkant als de binnenkant bijgewerkt worden voor mooiere contouren en kunnen er kuitimplantaten geplaatst worden.

Bella Hadid op de rode loper van het filmfestival van Cannes

Volgens Dr Gabriel Chiu, een plastisch chirurg uit Beverly Hills, is het een trend die geïnspireerd werd door sterren die op de rode loper hun opwachting maken in jurken met hoge splits die het dijbeen in de kijker plaatsen. Ook de gerenommeerde Britse plastische chirurg, dr Esho van The ESHO Clinic in London en Newcastle, merkt op dat vrouwen de voorbije jaren meer aandacht aan hun dijbenen besteden.

Hij vertelde aan de Britse krant The Independant dat de vraag naar ingrepen rond lichaamscontouring sterk gestegen is in zijn kliniek. Zo maken deze behandelingen nu ongeveer één derde van zijn totaalpakket uit, terwijl dat vroeger slechts 15% was. De effecten zijn volgens hem dan ook behoorlijk spectaculair. "Wanneer het dijbeen correct gecontourd wordt, kan dit de benen verlengen en lijkt het hele lichaam slanker", adlus dr Esho.

Niet te missen