© Karel Hemerijckx

24 maanden cel voor diefstal 77 gsm’s op Pukkelpop

Een 39-jarige Colombiaan is donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 24 maanden cel voor de diefstal van 77 gsm’s dit jaar op Pukkelpop. Bovenop kreeg hij een boete van 800 euro. De man verblijft momenteel in de gevangenis.

geho

In de nacht van 18 op 19 augustus wist de politie de dief te klissen met de hulp van drie festivalbezoekers. Twee van die drie jongeren waren eerder die dag hun gsm kwijt gespeeld aan de boiler room. Ze hadden er de verdachte gekruist die in het gezelschap van een vrouw was. “Ook een Colombiaanse. Toevallig heb ik haar op Pukkelpop ontmoet. Ongewild heb ik meegeholpen aan de diefstal”, aldus de betichte. De verdachten hielden de jongeren op en voor ze het goed en wel beseften, waren hun smartphones verdwenen. De gedupeerden begonnen daarop het koppel te zoeken en vonden na drie kwartier de vrouw die zich evenwel kon losrukken. Zij werd nooit geïdentificeerd. Later die avond wisten de jongeren de verdachte op de Kempische Steenweg tegen te houden met de 77 gsm’s in een rugzak. De politie deed de rest.

De verdachte verklaarde dat hij vanuit Colombia naar Spanje gereisd was. Vervolgens had hij een hotelkamer voor een nacht in Brussel geboekt. “Als afsluiter van mijn trip wou ik Pukkelpop bijwonen waarover ik zoveel gehoord had”. Op de vraag van de rechter voor welke groepen hij naar Kiewit kwam, bleef de man het antwoord schuldig. “U heeft het festival voor vele bezoekers verpest,” aldus de procureur die de gebrekkige medewerking van de dertiger aan het onderzoek hekelde en sprak over bendevorming. De rechter achtte hem echter niet schuldig aan het deel uit maken van een vereniging. Wel is zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Aangeboden door onze partners