ACV bevraagt marktgangers tijdens sinterklaasmarkt

Print
Bree - Met een lekkere koffie en een koekje liet ACV-Limburg op dinsdag 5 december de marktgangers in Bree tijdens de sinterklaasmarkt kennismaken met de werking van de vakbond. Van de gelegenheid werd tevens gebruik gemaakt om ze te bevragen over hoe ze denken op een werkbare manier langer aan de slag te blijven.

In het kader van een driejarig project bevroeg het ACV vorig jaar al de 50-plussers over hoe zij hun carrière op de werkvloer wensten af te sluiten. Vooral onzekerheid en ongerustheid waren opvallende elementen. Op basis van deze resultaten formuleerde het ACV enkele voorstellen, die opnieuw worden bevraagd, met de bedoeling volgend jaar tot concrete, realistische alternatieven te komen.

Tijdens de bevraging kaartte het ACV ook de pensioenhervormingen van de regering aan. Naast een blijvende aandacht voor een werkbaar loopbaaneinde voor iedereen is het ACV immers ongerust over deze hervormingen. Bovendien leggen de recente beslissingen in het kader van de flexibilisering en de gratis bijverdienopties volgens het ACV een hypotheek op de financiering van de sociale zekerheid. “Nochtans denken we dat eerlijke en zekere pensioenen wel mogelijk zijn mits onder meer een rechtvaardige fiscaliteit,” zegt Hanne Jacobs van het ACV.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio