8 maanden cel voor man die op 9 Lommelse fietsers inreed: “Veel te weinig voor wat deze man ons heeft aangedaan”

Print
Lommel -

De Beringse politierechter heeft zopas Jan F. (31), die vorig jaar in Lommel negen fietsvrienden van de weg maaide en vluchtmisdrijf pleegde, veroordeeld tot 8 maanden cel.

LEES OOK. Vrouw van slachtoffer zwaar ongeval: “Een gewoon gesprek voeren lukt niet meer”

8 maanden cel voor man die op 9 Lommelse fietsers inreed: “Veel te weinig voor wat deze man ons heeft aangedaan”
Jan F. (rechts) tijdens een zitting in november Foto: Raymond Lemmens

Bij het ongeval raakten drie personen zwaargewond. De betichte was op het moment van de feiten onder invloed van drank en vloeibare xtc (ghb) en zijn rijbewijs was ingetrokken. De Genkenaar is in het verleden meermaals veroordeeld voor onder meer drugsdelicten en verklaarde op zijn proces nu clean te zijn. Daarnaast is hij voor 27 maanden zijn rijbewijs kwijt en is hem een boete van 13.200 euro opgelegd.

Ook moet hij zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen en een medische en psychische proef ondergaan. De schadevergoeding voor de slachtoffers van het ongeval wordt op 22 februari bepaald.

“Veel te weinig voor wat deze man ons heeft aangedaan”

“Natuurlijk vind ik acht maanden cel veel te weinig voor wat deze man ons heeft aangedaan”, zegt Maria Geens, de vrouw van Mathieu Hendrikx (66), het slachtoffer dat het zwaarst gewond raakte tijdens het ongeval. “Maar goed, veel maakt het niet uit. Voor Thieu zal dit niks veranderen.” Mathieu Hendrikx raakte bijna volledig blind door het ongeval en wordt nog altijd van dichtbij opgevolgd door een neuroloog en begeleid door een logopedist.