London is calling!

Print
London is calling!

Foto: Yasmien Hautekeete

Tessenderlo - London is calling, en die lokroep konden ook de leerlingen van 6 Industriële Wetenschappen van het Technisch Heilig-Hartinstituut in Tessenderlo niet weerstaan. In het kader van hun geïntegreerde proef vertrekt de klas in april voor twee weken op stage naar de Britse hoofdstad.

Het Technisch Heilig-Hartinstituut in Tessenderlo kan een mooi palmares voorleggen op vlak van internationale stages. Heel wat laatstejaars trekken al enkele jaren naar Vale de Cambra (PT), L’Escala (ES), Berlijn (DE) en Budapest (HU), en daar komt dus dit schooljaar ook Londen bij.
“Van 15 tot 29 april trekken we voor de eerste keer op stage naar Londen”, vertelt David Serré, een van de begeleidende leerkrachten. “We hebben van Erasmus+ een beurs gekregen voor 9 leerlingen en 2 leerkrachten, dus alle leerlingen van 6IW kunnen dit schooljaar mee.”
Het project loopt over twee jaar. In Londen gaan de leerlingen aan de slag bij Tableau Software. Deze firma analyseert data van bedrijven om het productieproces te optimaliseren. “Onze leerlingen kregen per twee een Belgisch bedrijf met een lokale verankering in Tessenderlo toegewezen. In Londen gaan ze de data van dit bedrijf verwerken tot bruikbare tabellen en grafieken. Op basis hiervan zullen ze hun bedrijf dan achteraf enkele oplossingen voorstellen die het productieproces kunnen verbeteren.”
Natuurlijk is er ook tijd voor cultuur en ontspanning. “Om de groepssfeer te bevorderen namen we al deel aan een ‘escape room’, maar ook in Londen zelf willen we de sfeer opsnuiven. Vooral een bezoek aan de London Zoo, de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld, spreekt de leerlingen erg aan”, knipoogt David.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio