KAART. In deze 25 Limburgse gemeentes rijden gratis bussen op oudejaarsnacht

Print
KAART. In deze 25 Limburgse gemeentes rijden gratis bussen op oudejaarsnacht
Hasselt -

Tijdens de oudejaarsnacht rijden er in Limburg dit jaar 26 feestbussen. De inwoners van 25 gemeentes in onze provincie kunnen gratis op de bus springen, anderen betalen 3 euro.

De Lijn zet in Limburg met oudjaar feestbussen in om feestvierders veilig naar huis te brengen, in totaal op 26 verschillende lijnen.

“De inwoners van 25 Limburgse gemeentes rijden gratis dankzij een tussenkomst van de provincie en de gemeentes in kwestie”, vertelt Sonja Loos woordvoerder van De Lijn Limburg. Het gaat om Alken, Bocholt, Bree, Diepenbeek, Genk, Hamont-Achel, Hasselt, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Maasmechelen, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Opglabbeek, Overpelt, Peer, Sint-Truiden, Tessenderlo, Tongeren en Wellen. “Wie niet in een van de deelnemende gemeentes woont, betaalt op oudejaarsnacht 3 euro voor een ticket waarmee u onbeperkt kan reizen. Er rijden die nacht in Limburg in totaal 26 feestlijnen.”

KAART. In deze 25 Limburgse gemeentes rijden gratis bussen op oudejaarsnacht
Foto: HBVL

Wie in een van de deelnemende gemeenten woont en gratis gebruik wil maken van de feestbus, moet wel vooraf per sms een ticket reserveren. “Daarvoor kan u terecht op onze website. Daar staat een lijst met alle gemeenten die deelnemen. U klikt als inwoner op uw gemeente, en dan komt u terecht op een formulier waar u naast uw persoonsgegevens ook uw gsm-nummer kunt registreren. Als dat formulier verzonden is, dan wordt het gratis ticket per sms verstuurd”, legt Loos uit.

U kunt op één gsm-nummer tot vier gezinsleden registreren.

Een gratis ticket aanvragen kan op delijn.be/oudjaar. Per sms-ticket rekent de provider 0,15 euro aan. Tickets zijn geldig van 31 december 18 uur tot 1 januari om middernacht.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio