Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

donderdag 7 december 2017 - Sint-Truiden
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Het fietspad op de Diestersteenweg wordt nu doorgetrokken. jcr

Onveilig fietspad wordt heraangelegd

SINT-TRUIDEN

Vlaanderen investeert fors in Truiense fietspaden. Minister Ben Weyts (N-VA) voorziet in de aanleg van een volwaardig fietspad op de Diestersteenweg, van aan het ziekenhuis tot de spoorwegbrug. De vlakbij gelegen Tuinbouwschool was al langer bezorgd over het ontbrekende stuk fietspad.

Aan de school ligt een volwaardig fietspad in een aparte bedding, maar dat stopt abrupt aan de spoorwegbrug. Dit wordt nu doorgetrokken tot aan het kruispunt met de Speelhoflaan.

Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch (N-VA) is tevreden dat zijn oproep gehoor kreeg bij de minister. “Het is niet alleen belangrijk voor de schoolgaande jeugd, maar ook rusthuis Villa Rosa, de zorginstelling Wiric en weldra de nieuwe sikhtempel liggen op dit traject.”

De fietspaden die vandaag nog op de Diestersteenweg liggen, voldoen niet meer aan de huidige noden. De weg nodigt uit tot snel rijden en daarom is een vrijliggend fietspad aangewezen. Om een vlottere uitrit van de zorginstellingen mogelijk te maken, wordt er ook een middenberm aangelegd. Voor de aanleg van de fietspaden worden nu een aantal onteigeningen voorzien, zodat de eigenlijke uitvoer eind volgend jaar kan starten.

Eerder kwam er al de goedkeuring voor fietsinfrastructuur aan de Luikersteenweg en de N722. “Samen met dit nieuwe project investeerde de Vlaamse regering al meer dan 3 miljoen euro in de mobiliteit in Sint-Truiden”, besluit Jelle Engelbosch. (jcr)