Vakantie

Dit zijn de beste Europese steden om een nachtje te feesten

Print
Dit zijn de beste Europese steden om een nachtje te feesten

Hamburg in Duitsland Foto: Shutterstock

Na een dag citytrippen nog energie om het bruisende nachtleven in te duiken? Dan moet je in het Duitse Hamburg zijn. De stad is zopas door boekingssite HostelWorld verkozen tot dé Europese hotspot om een nachtje te stappen.

De site analyseerde de feedback van 4.000 mensen uit 40 steden, verspreid over 27 verschillende landen, over het nachtleven in steden. Er werd bij de samenstelling van de top tien met een aantal zaken rekening gehouden: hoe duur uitgaan op de locatie is, hoe makkelijk het is om binnen te geraken, hoe veilig mensen zich voelen, de vriendelijkheid van locals en de kwaliteit van het nachtleven. In tegenstelling tot wat de onderzoekers verwachtten, beleefden de meesten geen legendarische nacht in Berlijn maar wel in Hamburg, de tweede grootste stad van Duitsland.

Geen Belgische steden

Berlijn staat op nummer drie in de ranglijst en moet zelfs Kopenhagen laten voorgaan. Uitgaan in de Deense hoofdstad is aan de dure kant, maar de kwaliteit van het nachtleven, de vriendelijke atmosfeer en clubs binnen geraken zonder al te veel gedoe compenseren dat minpunt. Verder zijn in de lijst geen Belgische steden te bespeuren. Onze noorderburen staan met hoofdstad Amsterdam wel op een mooie vijfde plaats. Bekijk hieronder de volledige top tien van beste steden om een dansje te placeren:

1. Hamburg, Duitsland

2. Kopenhagen, Denemarken

3. Berlijn, Duitsland

4. Dublin, Ierland

5. Amsterdam, Nederland

6. San Francisco, De Verenigde Staten

7. Göteborg, Zweden

8. Praag, Tsjechië

9. Warschau, Polen

10. New York, De Verenigde Staten

Niet te missen