Drie jaar gevorderd tegen Hasselaar voor verkrachting echtgenote

Print
Drie jaar gevorderd tegen Hasselaar voor verkrachting echtgenote

Foto: UPP / Reporters

Hasselt -

Een 35-jarige Hasselaar hangt drie jaar cel boven het hoofd voor de verkrachting van zijn vrouw, het bezit van speed en agressie. De man pleegde de feiten onder invloed van speed en alcohol. “Elke avond drink ik een halve fles gin”, klonk het woensdag in de Hasseltse rechtbank.

De feiten gaan al terug naar januari 2014 toen zijn buren in Alken de politie erbij haalden. De vrouw was naar hen gevlucht nadat ze slaag van de gindrinker gekregen had. Ze hield er verwondingen aan armen, borst en hoofd aan over. In februari 2016 was het opnieuw prijs met een slag tegen het voorhoofd. Deze schermutseling ontkent de man. De laatste feiten dateren van 7 november waardoor de man via de snelrechtprocedure gedagvaard is.

Het koppel, dat een dochter van vijf jaar heeft, is intussen verhuisd naar Hasselt. De man had zin in seks, maar zijn vrouw niet. Daarop ging hij op haar liggen, kneep haar keel dicht en trok de vrouw haar broek af. “Er is geen bewijs van verkrachting. Is er een penetratie geweest? Dat blijkt niet duidelijk uit het dossier. Verwondingen zijn er evenmin. Toch vreemd dat ze de volgende dag klacht indient en er in het verhoor geen sprake is van verkrachting. Daar kwam ze pas later mee af”, aldus de verdediging. Het parket stemde na het pleidooi in om de straf deels met uitstel op te leggen als hij een behandeling volgt voor zijn problemen. De vrouw, die nu een punt achter de relatie gezet heeft, vraagt een vergoeding van 4.500 euro. Tot slot kreeg de verdachte nog een uitbrander van de rechter omdat er bij zijn thuis op een tafel speed aangetroffen was terwijl zijn dochter in de buurt was. Vonnis op 3 januari.