Do or die voor Antwerp Giants, Charleroi en Bergen in FIBA Europe Cup

Print
Do or die voor Antwerp Giants, Charleroi en Bergen in FIBA Europe Cup

Foto: Photo News

Money-time voor Antwerp Giants, Charleroi en Bergen in de FIBA Europe Cup. De drie Belgische ploegen moeten op de slotspeeldag van de eerste ronde winnen om Europees te overwinteren.

In de FIBA Europe Cup zijn de eerste twee van de acht poules gekwalificeerd voor de tweede ronde (Last 16). In poule A telt Antwerp Giants 3 op 5 en staat het samen met Groningen op de tweede stek. De Giants moeten winnen bij de Nederlandse kampioen. Anders wordt de ambitie van dit seizoen, een stek in de tweede, ronde niet gerealiseerd. Groningen is de afgelopen weken in vorm, terwijl de Giants nationaal en Europees onderuit gingen waardoor in deze Nederland-België onze noorderburen favoriet zijn.

Charleroi verspeelde na een Europese 3 op 3 een mooie uitgangspositie door twee nederlagen op rij. Ook het team van coach Brian Lynch kan in poule F Europees slechts overwinteren met winst in Bnei Herzliya. De Israëlische ploeg is wel al uitgeschakeld. In poule G is Bergen enkel uitgeschakeld als het verliest in Khimik Yuzne (Oekraïne) in combinatie van winst van Prishtina tegen Demir Insaat. Het uitgeschakelde Brussels neemt met een partij in het Bulgaarse BC Balkan afscheid van het Europese toneel.

Programma 6de speeldag FIBA Europe Cup:

17.30 Herzliya (Isr)-Charleroi; BC Balkan (Bul)-Brussels;

19.30 Groningen (Ned)- Antwerp Giants; Khimki (Oek)-Bergen