De indrukwekkende transformatie van Danny en Lexi: in twee jaar tijd verloren ze samen 179 kilo

Print
De indrukwekkende transformatie van Danny en Lexi: in twee jaar tijd verloren ze samen 179 kilo

Foto: Instagram

Een jaar na hun huwelijk namen Lexi Reed en haar echtgenoot Danny zich voor om iets te doen aan hun gewicht. Lexi woog op dat moment 220 kilogram, haar echtgenoot een goeie 125. We zijn nu twee jaar later en het echtpaar is bijna onherkenbaar, hechter dan ooit tevoren en nog niet klaar met hun afvalrace.

Op 1 januari 2016 namen Danny en Lexi zich voor om samen af te vallen. Bijna twee jaar later zijn ze allebei heel veel gewicht kwijt. Om dat te vieren postte Lexi een foto op Instagram, waar ze in de afgelopen twee jaar honderdduizenden volgers verzamelde. Op de foto heft haar vriend haar op, iets wat begin 2016 schier onmogelijk zou zijn geweest.

“We hadden geen maaltijdplan”, schrijft Lexi op Instagram. “Geen operatie of personal trainer, wat we wel hadden was de ander en de motivatie om elke dag hard te werken. We wilden ouders worden in de toekomst en een lang leven samen hebben.”

Ze wees er ook op dat ze nooit verwacht had dat ze na zes maanden al een volstrekt ander koppel zouden zijn. “We zijn het gewicht misschien kwijt, maar we zijn zoveel hechter geworden. Kilo voor kilo, stap voor stap, dag na dag hebben we ons leven getransformeerd en onze lichamen gemodelleerd naar de mensen die we altijd hebben willen zijn.”

Die boodschap liet ze meteen volgen door een ode aan haar man: “Hij heeft de afgelopen tien jaar aan mijn zijde gestaan en heeft me nooit anders behandeld op 200 kilo dan nu op 82 kilo. We verdienen het allemaal om een leven te leiden waar we van houden en mensen in onze omgeving te hebben die het leven de moeite waard maken. We hopen dat anderen ons verhaal zullen horen en beslissen niet op te geven.”

Dat er nood was aan verandering in hun levensstijl, dat hadden ze zelf maar al te goed door. Elke dag verorberden ze een totaal van 8.000 calorieën, vooral uit fast-food. Dat wisselden ze meteen in voor huisbereide gerechten, dat vormde het begin. Daarbovenop gingen ze vijf tot zes keer per week naar de fitness, waar Lexi ook geregeld een zumbales volgde.

De hele afvalkoers documenteerde Lexi op Instagram, waar ze al snel duizenden volgers vergaarde. Een van die volgers vroeg haar afgelopen week ook hoe ze zichzelf gemotiveerd had om te beginnen. Daarop kwam Lexi met de gevleugelde woorden: “Morgen is de eerste dag van de rest van je leven; Ga je gewoon blijven praten over afvallen of ga je het gewoon doen? Geen excuses meer. Geen angst meer.”

Het was het begin van een hele peptalk tegen zichzelf: “Je moet niet de rest van je leven leven zoals dit, Lexi. Jij bent de baas over je toekomst dus ga die fitness in en toon elke persoon die staart of twijfelt aan jou hoe jij echt in elkaar zit. Toon hen dat ze ongelijk hebben en doe dit voor eens en voor altijd.”

En hoewel Lexi ondertussen weer een gezond gewicht bereikt heeft, wil ze dit jaar toch nog een paar kilo’s afvallen. “Ik ben klaar om af te maken wat ik begonnen ben en mijn volgende doel van 175 kilo te halen”, schreef ze.