Veteraan Tim Cahill verlaat Melbourne City

Print
Veteraan Tim Cahill verlaat Melbourne City

Foto: REUTERS

De Australische international Tim Cahill verlaat Melbourne City met onmiddellijke ingang. Dat heeft de Australische eersteklasser woensdag bekendgemaakt.

Cahill, die vandaag/woensdag zijn 38e verjaardag viert, had in november nog zijn ongenoegen laten blijken over zijn weinige speelminuten bij Melbourne City. De voormalige Everton-ster verklaarde bij Fox Sports dat hij “grote beslissingen” zou moeten nemen om zijn kans op deelname aan het WK van volgend jaar te vergroten.

“Het zou een enorme eer zijn om mijn land te vertegenwoordigen in Rusland. Daarop zal ik me de komende maanden concentreren”, verwijst Cahill in een persbericht opnieuw naar zijn WK-droom. Het is nog niet duidelijk welke oorden Cahill zal opzoeken.

In augustus 2016 ondertekende Cahill een contract bij Melbourne City. De aanvallende middenvelder ging zo voor de eerste keer in zijn loopbaan in de hoogste divisie in eigen land aan de slag. In de Engelse Premier League speelde Cahill voor Everton en Millwall, in de Verenigde Staten voor New York Red Bulls en in China onder meer voor Sjanghai Shenhua.

Cahill scoorde als eerste Australiër ooit op een WK. Hij wil er voor de vierde keer bij zijn op een WK-eindronde. Voor de Socceroos scoorde Cahill 50 keer in 103 interlands.