Celebs

Daarom zullen George en Charlotte waarschijnlijk nooit in Buckingham Palace wonen

Print
Daarom zullen George en Charlotte waarschijnlijk nooit in Buckingham Palace wonen

Foto: Isopix

De kans is klein dat prins George (4) en zijn zusje prinses Charlotte (2) ooit in Buckingham Palace zullen wonen, de Londense residentie waar hun overgrootmoeder The Queen haar dagen doorbrengt. Volgens eerste troonopvolger prins Charles is het 'huis' namelijk veel te groot en ook zijn zoon William is er naar verluidt niet dol op.

Het zou goed kunnen dat de volgende generaties die de Britse troon bestijgen niet langer meer in Buckingham Palace onderdak zullen vinden. Het enorme pand, dat al sinds 1837 wordt bewoond door de Britse koning of koningin, telt liefst 775 kamers waaronder 19 voor officiële gelegenheden, 52 koninklijke en gastenkamers, 188 kamers voor het personeel, 92 kantoren en 78 badkamers. Volgens eerste troonsopvolger prins Charles is het huis dan ook "veel te groot en te duur naar hedendaagse normen".

Een mening die ook prins William blijkbaar is toegedaan. Die woont met zijn gezin liever in Kensington Palace in Londen, waar ook Harry en Meghan Markle een onderkomen hebben gevonden. Hij zou naar verluidt liever zijn kinderen willen laten opgroeien in een familiale omgeving en dus niet in dat reusachtige paleis. 

Openstellen voor grote publiek

Prins Charles, die zelf al 15 jaar in Clarence House in Londen woont, zou volgens een bron in The Sunday Times minstens een deel van Buckingham Palace willen openstellen voor het grote publiek eenmaal zijn moeder er niet langer woont. Het andere deel zou dan fungeren als een soort van hoofdkwartier voor de koninklijke familie en als locatie waar grote evenementen kunnen plaatsvinden.

Niet te missen