Luca Brecel last rust in na uitschakeling

Print
Luca Brecel last rust in na uitschakeling

Foto: JEFFREY GAENS

Luca Brecel (WR 13) sneuvelde dinsdag in de zestiende finales van het UK Championship. Hij verloor met 3-6 van Mark King (WR 21) en ondervond weer zoveel last van zijn schouderblessure, dat hij een nieuwe rustperiode inlast.

Brecel wilde na afloop zijn fysieke problemen niet inroepen als excuus. “King verdiende te winnen. Hij maakte er in het vierde frame 3-1 van in plaats van 2-2, door twee schitterende snookers te leggen en telkens gebruik te maken van een vrije bal. De ballen rolden een beetje in zijn voordeel, het was allemaal heel nipt.”

King rondde af in stijl met een century (101), Brecel kwam in negen frames niet verder dan één keer 52. “Ik scoorde niet zwaar genoeg? Als ik verschillende langere matchen na mekaar moet spelen in een tornooi, speelt mijn schouder fel op. Daarom heb ik me teruggetrokken uit het Schotse Open volgende week. Hopelijk kan een kuur bij de kinesist me weer topfit maken, zodat ik me vol kan voorbereiden op de Masters begin januari. Al pik ik mogelijk vlak voor Kerstmis nog de enige voorronde van de German Masters mee.”