Anderlecht wint op veld van Celtic maar verdwijnt van Europese toneel

Print
Anderlecht wint op veld van Celtic maar verdwijnt van Europese toneel

Foto: BELGA

Het heeft niet mogen zijn voor Anderlecht. De Belgische kampioen speelde een prima partij op het veld van Celtic Glasgow en won uiteindelijk met 0-1 dankzij een eigen doelpunt van Jozo Simunovic, die een kopbal van Pieter Gerkens in doel devieerde. Paars-wit moest echter met minstens drie goals verschil winnen en is dus Europees uitgeschakeld.

Anderlecht kreeg binnen de minuut een reuzekans op de 0-1, maar Kums schoot de teruglegger van Onyekuru te zacht in op Celtic-doelman Gordon. Paars-wit bleef aandringen, en Trebel waagde tot tweemaal toe zijn kans, maar Gordon stond telkens pal. Anderlecht hield de thuisploeg in de omknelling. Kansen afdwingen bleef echter moeilijk, en de Brusselaars moesten vrede nemen met een 0-0 ruststand.

Celtic-coach Brendan Rodgers greep halfweg in en bracht twee nieuwe mannetjes. Die ingreep loonde, en Boeckx moest plat op een poging van Forrest. Toch klom Anderlecht op voorsprong. Een kopbal van Gerkens, op voorzet van Appiah, vloog via de nek van Simunovic overhoeks in doel. De bezoekers moesten op zoek naar de tweede treffer, maar de poeier van Trebel botste op de vuisten van Gordon.

Anderlecht kon de thuisverdediging in het slot niet meer in de problemen brengen, waardoor de 0-1 op het bord bleef. Dedryck Boyata speelde bij Celtic de volledige partij.

In de andere wedstrijd in de groep klopte Bayern München Paris Saint-Germain met 3-1. Lewandowski (8.) en Tolisso (37. en 69.) scoorden voor de thuisploeg, Mbappé (50.) trof tussendoor raak voor PSG. Thomas Meunier kwam bij de Fransen niet in actie.

PSG wint groep B met vijftien punten. Bayern volgt op plaats twee met hetzelfde aantal, maar heeft een minder doelsaldo. Celtic (3 punten) mag als derde naar de Europa League. Anderlecht (3 punten) eindigt als laatste en is uitgeschakeld.