Kerstmannen Ben Segers en Lucas Van den Eynde figureren in videoclip op Winterland

Print
Hasselt -

Naast ‘O, Denneboom’ en ‘Jingle Bells’ weerklonk er dinsdag ook een streepje metal op Winterland. De pseudo-rocksterren van Hells Bells met onder meer Ben Segers en Lucas Van den Eynde namen er een videoclip op voor hun gelijknamige theatervoorstelling.

Hells Bells van het gezelschap Jimmenas draait rond vier collega’s van middelbare leeftijd die nog altijd denken dat ze gaan doorbreken in de heavy metalwereld. Als het faillissement van de fabriek om de hoek loert, beslissen de metalheads om een keer plat op hun buik te gaan en een commercieel kerstnummer in te blikken. Met het geld hopen ze de metalplaat op te nemen waar ze al jaren aan bezig zijn.

De keuze om de clip in Hasselt op te nemen was er vooral een van praktische aard. Passanten wisten het in elk geval te smaken en namen de nodige selfies. “Buiten Brussel kan je op dit moment alleen naar Hasselt voor een kerstmarkt”, zegt Lucas Van den Eynde. “Bovendien paste deze datum het beste in ieders agenda. Het gaat een heel kitscherige clip worden. Ideaal, want zo’n kerstsfeer is toch heel contradictorisch met heavy metal.”

Het stuk gaat begin februari 2018 in première. Hells Bells houdt in Limburg halt in Bilzen, Bree, Heusden-Zolder, Houthalen, Lommel, Maasmechelen, Tessenderlo en Tongeren.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio