Besiktas neemt uit angst voor rellen geen fans mee naar Leipzig in Champions League

Print
Besiktas neemt uit angst voor rellen geen fans mee naar Leipzig in Champions League

Foto: Photo News

Besiktas zal het woensdagavond in de Champions Leaguewedstrijd op het veld van Red Bull Leipzig zonder vocale ondersteuning moeten doen. De Turkse kampioen heeft immers beslist geen supporters mee te nemen naar Duitsland uit angst voor rellen. Op die manier wil Besiktas vermijden dat het wordt uitgesloten van Europees voetbal.

Eerder dit jaar kwam het in de marge van de kwartfinale van de Europa League tussen Lyon en Besiktas tot zware rellen. De UEFA legde beide clubs een voorwaardelijke schorsing van twee jaar op. Als de Turkse fans opnieuw in de fout zouden gaan, kost dat het team uit Istanboel een seizoen zonder Europees voetbal en dat willen de Zwarte Adelaars vermijden.

Besiktas heeft de steun van zijn supporters woensdagavond ook niet absoluut nodig. Het team van onder meer Pepe, Ricardo Quaresma en Ryan Babel is met 11 punten al zeker van groepswinst en een ticket voor de achtste finales. Leipzig (7 ptn) strijdt met Porto (7 ptn) voor de tweede plek. Het Monaco van de geblesseerde Youri Tielemans is met 2 punten uitgeschakeld. Porto ontvangt Monaco woensdagavond.