Frans Billen laat unieke stukken voor goede doelen veilen

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Op 24 november vond in Kinepolis de première van ‘Story of my Life’ plaats, een docufilm over het boeiende leven van de bekende Hasselaar Frans Billen. In de rand van deze film stelt Frans enkele bijzondere stukken uit zijn privéverzameling ter beschikking van een online veiling ten voordele van Een Hart voor Limburg, Kom op tegen Kanker en Rode Kruis-Hasselt.

Door zijn goede contacten met tientallen sterren van het witte doek wist Frans Billen over de jaren heen een verzameling van unieke filmrekwisieten en memorabilia uit Hollywood aan te leggen. Enkele van die stukken staat hij nu af aan een veiling voor drie goede doelen.
Zo is er de hoed die acteur Larry Hagman, alias JR Ewing, droeg in de populaire Amerikaanse soapserie ‘Dallas’. De hoed is bovendien gesigneerd door Hagman en andere acteurs.
Ook de gevechtstuniek die Mel Gibson in de Amerikaanse film ‘Braveheart’ droeg wordt geveild. Gibson vertolkte niet enkel de hoofdrol maar nam eveneens de regie en de productie voor zijn rekening. De film sleepte maar liefst 5 Oscars in de wacht waaronder die voor beste film en beste regie.
Verder een genummerde replica van de rode schoentjes die actrice Judy Garland in de rol van Dorothy Gale aanhad in de filmmusical ‘The Wizard of Oz’ , één van de beroemdste films aller tijden.
Tenslotte een buste van acteur Marijn Devalck die het personnage van Balthasar Boma in de populaire komische televisieserie ‘F.C. De Kampioenen’ vertolkte.
Aan deze vier filmgerelateerde items voegt Frans nog een gehandtekende litho toe van het bekende werk ‘Les derniers beaux jours’ van de vermaarde Belgische kunstschilder Paul Delvaux.

Een foto van alle stukken en het reglement van deze online veiling kan men vinden op de website van Een Hart voor Limburg. Bieden kan nog tot 1 januari 2018 om 00u00 op www.ehvl-veiling.be

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio