Abdij Herkenrode pakt uit met 3 nieuwe bieren

Print

Foto: Rony Langenaeken

Stokrooie

Hasselt - Met trots stelden de bestuurders van Herkenrode vzw eind november drie nieuwe erkende abdijbieren voor.

Op donderdag 30 november was het verzamelen geblazen in De paardenstallen van de Abdij Herkenrode. Hier werden in primeur de 3 nieuwe bieren voorgesteld in opvolging van de al langer bestaande Herkenrode Bruin en Tripel. Deze 2 bieren - die meermaals in de prijzen vielen - werden in 2009 gelanceerd. De hoogste tijd dus om wat nieuw gerstenat op de markt te gooien.
Net zoals in het verleden werd een beroep gedaan op Robert Putman, voormalig ingenieur-brouwmeester van Alken. Samen met de huidige brouwer van Brouwerij Cornelissen uit Opitter werden een resem nieuwe recepten bestudeerd, om uiteindelijk te komen tot een reeks van 3 nieuwe bieren. Om het geheel de gepaste uitstraling te geven, werden de namen van bieren en de look over de hele lijn aangepast.
Het resultaat mag ongetwijfeld worden gezien en geproefd. En dat hebben de aanwezigen gedaan want nadat bestuurder Wim van Lishout ons wat bijkomende uitleg over de nieuwe Erkende Abdijbieren had meegegeven, werden we achtereenvolgens getrakteerd op een Herkenrode Cister Blond (6,5%), een Herkenrode Noctis Bruin (7,0%) en een Herkenrode Vesper Tripel (9%).
Drie verschillende types van bieren die alle een verfijnde smaak, met pittige ondertoon en een vleugje kruidigheid, achterlaten op onze tong. Zij zullen ongetwijfeld hoge toppen scheren en voor spektakel zorgen in het bijhorend en mooi herwerkte glas. Gezondheid !

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio