U bezoekt Winterland? Opgelet: stad voert extra parkeercontroles in de buurt uit!

Print
U bezoekt Winterland? Opgelet: stad voert extra parkeercontroles in de buurt uit!

Foto: Sem

Hasselt -

De stad Hasselt gaat elke avond en tijdens het weekend twee bijkomende parkeerwachters op pad jagen in de buurt van het Kolonel Dusartplein. Dat gebeurt na een klachtenregen van buren die er ’s avonds hun wagens niet meer kwijt geraken en soms tot een kilometer verder moeten parkeren.

In de buurt van Winterland voerde de verkeersdienst een nieuw parkeersysteem in waarbij iedereen die er een plaats inneemt 3 euro per uur moet dokken. Voor de buren blijft het parkeren wel gratis. “Maar we kunnen er niet parkeren”, zegt Jos Deweyer die de buurt vertegenwoordigt. “Dit systeem werkt alleen maar als er heel veel controles gebeuren en dan nog. Wie 3 euro per uur wil betalen, betaalt ook een halve dagticket van 25 euro. En dan is er geen extra plaats vrijgekomen.”

“We huren daarom een externe firma in die bijkomend parkeertoezicht zal verrichten”, zegt Maarten Deschepper van de Hasseltse mobiliteitsdienst. “Zij gaan op pad wanneer onze parkeerwachters stoppen, dus na 18 uur en in het weekend. We hopen op deze manier weer ruimte vrij te krijgen voor de buren om hier in hun eigen buurt te kunnen parkeren. In de Tuinwijk hebben we trouwens een gelijkaardig fenomeen met het avondonderwijs. Ook gaan we de avondcontroles flink opdrijven.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio